/// Den lilla stadens fördelar

21 april / 2013

Den lilla stadens fördelar

I fredags var det 7 år sedan jag blev mamma för andra gången. Dottern uppvaktades sedvanligt på sängen och det var en lyckorusig tjej som snabbt slog upp sina ögon. Jag minns hur vi för 7 år sedan åkte in till KSS en kall, snöig och mulen dag. När vi åkte hem några dagar senare hade våren kommit på riktigt. Både vår och sommar var fantastiskt fina det året. Låt oss hoppas att vi följer samma mönster i år, det ser lovande ut...

Det är också 7 år sedan som vi flyttade hit. Två veckor innan beräknad födsel flyttade vi från Stockholm till Skara. Jag är ju född och uppvuxen i Skara så jag hade ju aldrig släppt känslan att vara Skarabo, men med mig hade jag två nyblivna invånare (min sambo och sonen) plus en i magen. Vi kände att vi ville passa på att testa ett annat liv när jag ändå skulle vara föräldraledig. Min sambo ordnade jobb inom samma koncern fast med placering i Göteborg, han hade också möjlighet att jobba hemifrån och skulle resa en del i tjänsten. Vi började med att hyra en lägenhet med 3 rum och kök. Det var ett lyft från den 2:a vi haft i Stockholm och jag minns tydligt sonens lycka över ett eget rum. Han ville ha dörren stängd hela tiden just bara för att han hade möjligheten.

Mycket blev annorlunda när vi flyttade hem men jag minns tre saker extra tydligt:
TIDEN

I början kände vi att vi hade oceaner av tid och det var en härlig känsla. Det var en oerhörd lyx att slippa lägga tid på att sitta i tunnelbanan eller i köer. Allt gick så mycket lättare och smidigare! Tyvärr anpassas man sig rätt snabbt och nu känns åter igen tiden knapp emellanåt, men å andra sidan har vi både utökat familjen än en gång sedan dess och boendet har blivit större med allt det innebär. Jag har ju inte ens hunnit blogga på ett tag...

TYSTNADEN

Det var mycket tystare i än vad vi var vana vid. I Stockholm hade vi inte tänkt på det så mycket, men nu märkte vi stor skillnad. Inga påtagliga ljud av trafik, flygplan, sirener och folkvimmel och även om det var ovant så njöt vi för fullt.

SPONTANA BESÖK

Helt plötsligt sprang man på bekanta kors och tvärs och det ringde på dörren med spontana gäster lite då och då. Detta var en mycket trevlig överraskning! Sonen hajade till när det ringde på dörren och blev nästan rädd. Han var ju så ovan, i lägenheten i Stockholm hände det bara om vi väntade på någon. I Stockholm bodde man i olika stadsdelar, man sågs ofta ute på lokal och man var ute i god tid för att bestämma en träff.

I torsdags efter jobbet sprang jag runt på stan och ordnade det sista till den stora födelsedagen här hemma. Jag kan fortfarande förvånas och uppskatta hur snabbt och smidigt man uträttar ärenden i den här stan. Tid är oerhört värdefullt och här har man mycket mer tid i och med närheten. Det enda som kan göra att det drar ut på tiden är när man ska prata med alla man träffar, men det är ju också ett av glädjeämnena.

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-04-21, kl 20:18

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution