/// Mervärden i september

16 september / 2013

Mervärden i september

Vilken lång sommar! Alla pratar om det och man kan nästan tro att vi förflyttats närmare ekvatorn. Även om jag gillar vår- och sommarmånaderna väldigt mycket, så är september en riktig favoritmånad, speciellt när den är varm och skön som denna. Kravlös på något vis trots att alla aktiviteter dragit igång för fullt. Känsla av nystart, dags att ta tag i saker men samtidigt helt ok att "bara vara". Men i år har den ju dessutom gett chans till en förlängd sommar. Många har badat och levt sommarliv in i september.

Barnkalas i Skara

Förra helgen njöt vi av ett fantastiskt lyckat barnkalas i Skaras centrum. Massor av folk som trivdes och roades i stan. Ett mycket trevligt evenemang som arrangeras av handlarna. En stor eloge till er för det jobb ni lägger ner. Barnen älskar't!

Kolmården

I helgen var vi på Kolmården, vårt kära Skara Sommarlands kusin. De ingår ju nämligen i samma koncern, Parks & Resorts. Resan var en något försenad födelsedagspresent till min svärfar och vi fick en otroligt fin helg med fint väder och intressanta och spännande djur. Delfinshowen "Life" var höjdpunkten och den var helt fantastisk! Vi bodde på Vildmarkshotellet som låg precis i anslutning till parken och där hade man verkligen tänkt på barnfamiljens behov. Barnklubb som gjorde ansiktsmålning och figurballonger, barnbiorum, lekrum, disco, lekfull poolanläggning. Ja hela kitet helt enkelt. Nöjda barn ger nöjda föräldrar och ännu nöjdare farföräldrar. Presenten var mycket uppskattad med andra ord.

Hur kan vi i Skara skapa mervärden åt Sommarlandsturisterna?
Jag funderar ju ofta på Skara och dess utveckling och kunde inte låta bli att reflektera under helgen över hur Sommarlandsturisterna upplever sin vistelse i Skara. Vildmarkshotellets förmåga att skapa mervärde till upplevelsen gav ett bättre helhetsintryck för hela sällskapet. För några år sedan var vi på Legoland och bodde då på hotell Legoland. Rum inredda med lego, pommes frites i form av lego och otroliga förutsättningar för barn på hotellet är exempel på vad som gjorde totalupplevelsen till fantastisk. Hur kan Skaras restauranger och boendeverksamheter spinna på detta? Hur kan man få barnfamiljerna att känna att hit vill vi återkomma för helheten gav oss så mycket? Vad kan man mer erbjuda än en lekhörna eller barnmeny? Det här är viktiga frågor att fundera på. Svaren kan leda till mervärden som i sin tur kan överskugga både regn och rusk, för att man hade så trevligt på sitt hotell, stuga, camping eller där man åt eller handlade.

Nästa septemberhelg

Nästa helg blir det nog dags att ta tag i alla de där sakerna som fått vänta, men troligtvis hinner vi ändå njuta av en äppelpaj i bersån från trädgårdens äppelträd.

Ha en fortsatt skön september!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-09-16, kl 19:40

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution