/// Drömma går ju

26 juni / 2013
Taggar: Inredning, Boende, TV

Drömma går ju

Inte många i Skara har missat att TV4's programserie Bygglov var här förra veckan. Ni som trots allt missade det kan kika in här på SkLT's hemsida. Många är vi som önskat att det var på vår gata den vita lastbilen med den bekanta loggan på stannat istället. Inte för att jag hade skickat in en ansökan, men TÄNK OM någon anmält oss i hemlighet och att de dykt upp som en överraskning. Drömma går ju...

Men tro mig, nästa säsong ska jag skriva den bästa ansökan någonsin. Det finns massor de skulle kunna få hjälpa till med här hemma. De kan få välja mellan att fixa gatsten på uppfarten, piffa garaget funktionellt och praktiskt, grusa upp i bersån, bygga ett orangeri/växthus, gärna få till en liten pool som smälter in i miljön, källaren skulle också behöva en uppdatering, och kanske även... Som sagt listan kan bli mycket låååång, men de verkar ju hinna med mycket på sina 4 dagar.

Minns ni när Ernst var här för några år sedan för sitt program "Sommartorpet"? En vän till mig hade skickat in en ansökan och en dag fick jag ett mycket tidigt samtal. Hon berättade entusiastiskt att det stod i Skaratidningen att Ernst hade setts på ICA Munken och det kunde bara betyda att han hade ett projekt på gång i Skara. Visst borde det vara så att det var till henne och hennes familj de var på väg?! Hela TV-produktionen måste ha anlänt i smyg och skulle nu överraska dem! Den ivriga och entusiastiska känslan la sig när vi ganska snabbt insåg att den chansen var oerhört liten. En sådan produktion kräver noggrann research och planering. Hoppet och önskan slår lätt bort alla logiska tankar när man vill så himla gärna. Vi har i allafall skrattat gott åt det samtalet många gånger!

Till slut visade det sig att det var hos en annan familj som vi känner som Ernst och hans gäng hade landat. Där skapade han en fantastisk oas i form av ett växthus, i en redan otroligt vacker miljö.

Men håll utkik i TV-rutan, jag känner på mig att nästa gång Bygglov, Ernst eller någon annat inredningsprogram kommer till Skara så är det vår tur. Bara vi slipper 'Arga snickarn' eller 'Fuskbyggarna'. Brrr....

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-06-26, kl 17:55

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution