/// Kan vi inte gå till Ugglan?

29 september / 2013

Kan vi inte gå till Ugglan?

"Kan vi inte gå till Ugglan?"

Säg den förälder eller mor- och farförälder i Skara som inte hör den frasen lite då och då? Ugglan är Skaras leksaksaffär och dessutom bok- och pappershandel. Att gå till Ugglan i Skara är ett begrepp som med tanke på kundströmmen till butiken inte är obekant för någon. Leksaksaffärer är ju som små paradis för barn och jag minns precis känslan när man som barn fick gå in och kika på alla fina saker. När jag var liten sa vi kort och gott "leksaksaffären" om Skaras egna lilla leksaksparadis. Jag minns precis hur det såg ut där inne och det var som sagt små högtidsstunder att gå dit. Leksaksaffären låg då där Restaurang Enjoy har sitt kök idag på Hindsbogatan, ja alldeles bredvid "flaskaffären" (så kallade jag Systembolaget när jag var liten). För i lokalen där Enjoy ligger idag låg tidigare Systembolaget innan de 2005 flyttade in i lokalerna på Hötorget.

Butiken Ugglan håller hög nivå på sortiment och service och det är en ständig ström av besökare som antingen ska handla eller bara titta och drömma. Mellan hyllorna hör man "Mamma, jag önskar mig en sån, en sån och..." lika ofta hör man: "Idag tittar vi bara".

Barnkalas med orange paket

När det vankas barnkalas här i Skara så kommer de uppklädda och förväntansfulla barnen gående med små vita kassar, med den så bekanta vinröda ugglan på. I påsarna ligger det orangefärgade paket med Ugglans guldfärgade märke på. Visst kan det vara andra färger på pappret också men just det oranga har hängt i längst och är det man förknippar mest med Ugglan. Faktiskt har jag med tre barn och med i allafall sju års barnkalasmaraton sett oerhört få dubbletter bland paketen trots att de kommer från samma butik. Ugglan har ett stort sortiment och de är oerhört bra på saker som är lite rimligare i prisklass och därmed passar på barnkalasen. Jag uppskattar också att de fyller på med nyheter och håller sig bra i pris om man jämför med konkurrenterna i andra städer.

Högsäsong stundar

Snart stundar Halloween och på Ugglan kan du hitta allt till din utklädnad och Halloweenfest. Efter det kommer deras mest hektiska period, julhandeln. Då tar de in en rejäl personalstyrka och alla paket slås in om man så önskar. Inga andra stora leksaksjättar har den servicen. Självklart är det nu julpapper som gäller. Ett shoppingstips runt jul är att välja ut dina julklappar, betala och sedan låta dem slå in paketen medan du själv gör andra ärenden på stan. Sedan hämtar du upp din kasse med färdiginslagna paket lite senare. Bra för dig, bra för dem!

Mer aktivitet på nätet önskas

Skulle jag få önska något av Ugglan så vore det en bra hemsida och/eller en Facebooksida. Jag tillhör de som verkligen värdesätter de butiker som använder sig av sociala medier såsom Facebook och Instagram för att marknadsföra sin butik och sina produkter. Det finns flera butiker här i Skara som verkligen har förstått värdet av det arbetssättet och det är en enorm service och inspirationskälla för oss kunder. Jag vill gärna få tips på nätet och sedan söka upp butiken för att titta på varan på riktigt. Jag tror det får bli ett eget inlägg här på bloggen om just detta ämne. Håll utkik!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-09-29, kl 20:41

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution