/// Alla blommors dag

12 februari / 2013
Taggar: Inredning, Handel

Alla blommors dag

På torsdag är det 14 februari, vilket betyder Alla hjärtans dag. Läste att det säljs fem gånger mer blommor än vanligt den dagen. När jag gick på Katedralskolan så startade jag och några kompisar en förening som vi döpte till NTV - Nu Trivs Vi. Syftet var bl.a. att göra trivsamma aktiviteter för eleverna. En tradition vi startade var blombud på Alla -dag. Gul ros kunde man ge en kompis, och röd ros kunde man ge någon man var förtjust i. Man betalade en slant och lämnade ett meddelande som skulle fästas på blomman. En del med avsändare, men även många anonyma. Sedan delade vi i föreningen ut blommorna i klassrummen till mångas förtjusning. Det är 20 år sedan i år som föreningen bildades, och vad jag har hört så lever denna blomsterbudstradition kvar.

En annan tradition vi startade var Kullenfestivalen, mer om den i bloggen en annan gång.

Skaras blomsteraffärer

Funderar du på att ge en blomma till någon så kan du gå till någon av följande blomsteraffärer i Skara: Till Floristhörnan på Skaraborgsgatan, som även säljer fina inredningssaker och alltid skyltar så fint. De finns även på Facebook.

Väldoftande Potatisboden på Hindsbogatan som dessutom säljer frukt, grönsaker och nötter. Blommor och frukt är en bra luktkombo.

Välsorterade och stora Skara Blomsterland på Danielstorpsgatan (ett stenkast från Coop), som nyligen bytt ägare och förnyat både lokaler och sortiment.

Sist men inte minst anrika Storms Blommor på Järnvägsgatan som också har ny ägare, och därmed nyinredda lokaler och ett uppdaterat sortiment.

Hur du än väljer att fira eller inte fira så önskar jag dig en bra torsdag!

Fotoakuten

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-02-12, kl 22:27

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution