/// Handla i julstaden Skara

3 december / 2013

Handla i julstaden Skara

I söndags var det Skyltsöndag i Julstaden Skara. Skyltsöndag i Skara = Tomteparad. Denna långa, festliga Tomteparad som får utflugna Skarabor att återvända hem på besök och nuvarande Skarabor att gå man ur huse, och många utsocknes att ansluta också såklart. För säkert som Amen i kyrkan, är det att det blir mycket folk när det vankas Skyltsöndag i Skara. Regn, kyla, blåst eller snöstorm, det spelar ingen roll. Skaras gator är fulla med folk. När vi bodde i Stockholm så åkte vi alltid hem den här helgen. Man ville ju inte missa tomteparaden.

I söndags lyste solen dock, men när den lämnat oss för dagen så blev det bitande kallt. Värmde gjorde dock alla trevliga aktiviteter runt om på stan, tomteparadens glada inslag (särskilt den spralliga och dansande tomten på brandbilen) och glöggen som det bjöds på lite här och var i butiker och bland marknadsstånden.

Jag har hört historier om hur fönstren förr var täckta och till Skyltsöndagen så togs draperierna eller pappren bort och handlarnas julsmyckade skyltfönster visades för första gången. Där av namnet Skyltsöndagen. Hur mysigt och spännande det än låter så förstår jag att handlarna måste börja tidigt med sin julskyltning. Dels vill ju alla kunder ha det fint hemma till advent, och dels är det stora utgifter för handlarna som ska täckas upp när alla inköp gjorts. Sedan skadar det väl inte att vi förgyller mörka och trista november med lite ljus och pynt. Särskilt ett snöfattigt år som detta.

Många av Skaras handlare har gjort det otroligt fint i sina fönster, så gå ut på stan och kika. Glöm inte heller att gynna våra lokala handlare när det kommer till julgåvorna. Du hittar det mesta här, och du spar både bensin och tid om du handlar i Skara. Dessutom får du en fantastisk service och inslagna paket. Hur många köpcenter och varuhus erbjuder det idag? Är du företagare och planerar att ge dina anställda en julgåva? Köp den i en butik i Skara!

Sist men inte minst, näring ger näring. Pengarna som används inom kommungränsen, hjälper staden att växa och ger staden bättre förutsättningar. Just du kan påverka vår stads framtid, med en så enkel sak som julklappsinköp.

HANDLA I JULSTADEN SKARA!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-12-03, kl 08:59

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution