/// Om Sture i Skara

Om Sture i Skara

Det kommer en tid då fritids inte är lika kul längre, man börjar känna sig stor. Att vara hemma hela långa eftermiddagen själv efter skolan kan vara ok ibland, men helst inte varje dag.

Känner du till STURE i Skara? Under 2014 fick vi lära känna STURE ordentligt i vår familj. Min 11-åring går ofta till STURE efter skolan. Hos STURE stortrivs han, för här träffar han kompisar från andra skolor och får testa nya roliga saker.

11-åringen: "Kan jag gå till STURE efter skolan idag mamma? Vi ska spela innebandy och göra robotar i lego idag!" Visst låter det bra!

STURE är förkortningen på STUREPLAN, Skaras "ungdomens hus" eller fritidsgård som det hette tidigare.

I Skara har vi en stor tillgång i STUREPLAN. Det är långt ifrån en självklarhet och vi ska vara tacksamma för att det finns. Jag har frågat kompisar med barn i grannstäderna om de har något liknande, men de verksamheterna som finns där vänder sig till större barn. Skaras STUREPLAN är vad jag förstått ganska unikt! Från åldern 10 år, eller året man börjar 4:e klass är man välkommen hit.

STUREPLAN, kan tyckas vara ett konstigt namnval, men namnet är valt av ungdomarna själva och kommer från elevföreningen S.T.U.R.E. som står för Stadens Trevliga Ungdomar Räddar Elever. Versamheten är fördelad på fler olika plan, så namnet känns ändå genomtänkt.

Vi i Skara ska vara enormt stolta och glada för att vi har ett helt hus fullt med roliga aktiviteter. Vill du veta vad jag pratar om. Kolla in den här filmen!FÖLJ, GILLA & DELA!
Stureplan på Facebook
Stureplans hemsida

Foto: Fotot är lånat från STUREPLANS hemsida.

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2015-01-05, kl 12:00

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution