/// Nu vänder det

3 juni / 2013

Nu vänder det

Känner ni det också? Inte kan det vara så att jag inbillar mig? Jag tror faktiskt att vi rest oss igen. De mörka molnen som cirkulerade på Skaras himmel för några månader sedan har skingrats på mer än ett sätt. Ja ja det är sommar nu men det är inte riktigt det jag tänker på. Jag tänker på de tunga veckorna i vintras när SLU lamslog Skara med sin nyhet om nedlagda utbildningar, flera butiksverksamheter på kort tid valde eller tvingades att stänga sin verksamhet o.s.v. Suckarna från Skaraborna hördes ända till Vätterns strand och det var helt ärligt rätt så tungt.

Men vi funkar så vi människor. Vi anpassar oss, vi ser snart möjligheterna igen och vi börjar sträva framåt. Utan den urkraften till livsvilja och glöd som människan besitter så skulle inte mänskligheten vara där vi är idag, och det inkluderar oss Skarabor. När den värsta besvikelsen lagt sig så börjar kreativiteten sjuda och snart är nya lösningar på gång.

Nu hör jag hur det pratas om nyetableringar i de för tillfället tomma lokalerna i centrum och flera nya företag startar i Skara. Bl.a. kan man läsa i dagens SkLT hur förhandlingar pågår med flera intressenter till tomma lokaler. I Rådhusets nyhetsbrev som jag fick idag radas den ena goda nyheten upp efter den andra. Bland annat att hela 28 nya företag har startats i Skara mellan mars och maj i år. Wow!

Så sent som i tordags var jag inbjuden av Turistbyrån att prata om Skarakvällarna och Danskvällar på Rosers för diverse näringsidkare på Skara Stadshotell. Förutom jag var det Sommarlands VD Hans Ericsson som pratade om sommarens satsning Big Drop och vad som mer händer i parken i år. Som så ofta när jag lyssnar på vad som sägs i ett forum som detta så blev jag så oerhört stolt, imponerad och glad över vilken fantastisk stad vi bor i. Anar ni vad många unika fördelar vi besitter? Exempel? Ok, här kommer några:

Visste ni att Skara, tillsammans med Skövde är de enda städerna i Skaraborg som ökar räknat i antal besökare/turister?

Åk ut till Skara Sommarland om du inte varit där på ett tag, vilken otroligt fin nöjespark vi har på cykelavstånd från stan. Say no more!

Skara Stadshotell/Rosers salonger, vilka entreprenörer! Familjen Roser vågar och vill satsa på Skara och utan dem skulle Skara vara en mycket fattigare stad! Just nu bygger de en fantastisk konferensanläggning och i sommar bygger de restaurangtält under Skarakvällarna.

Vår fantastiska Domkyrka, som har rekordet på antal inbokade vigslar i sommar i Sverige. Det ni!

De 59 företag som sponsrar och satsar på Skarakvällarna och därför bjuder på fest till oss alla i sommar!

Den 6 juni kommer delar av sprintlandslaget hit. Anledning? Sparbankens Arena håller så pass hög kvalité och Istrums SK har gästvänligt ordnat allt för dem på bästa tänkbara sätt.


Listan kan bli längre, men det får bli i ett annat blogginlägg. Den positiva tankens kraft är nyckeln till framgång. Det är bland annat därför jag gärna bloggar om alla möjligheter och källor till stolthet som vi har här i Skara på loveskara.se

Hej så länge och hoppas ni får en trevlig nationaldag! I Skara händer det massor på torsdag, se här.

Bilderna kommer från dagens SkLT.

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-06-03, kl 22:00

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution