/// Skrik och skräck i Skara

15 oktober / 2014

Skrik och skräck i Skara

Ja nu är det dags igen. Dags för skrik, skräck och kill i magen... Jag tänker såklart på Spökvandringen i Fornbyn. I flera år har denna publiksuccé lockat små och stora till Skaras egna Skansen, Fornbyn. En mer passande plats får man leta efter. De gamla husen, kyrkan och de stora träden bjuder in till fantastiska miljöer. Fredag 17 oktober och lördag 18 oktober kan du välja mellan antingen den tidiga versionen, den passar de som är lite yngre eller som gärna beskådar alla zombies och vålnader i dagsljus. De som tycker det är helt ok att bli överraskade av en läskig figur i mörker väljer den sena.

Kl 17:00-19:00 är det mer inriktad på mindre lättskrämd publik.
Kl 19:00-23:20 är för den våghalsiga. ( Rek. ålder 11 år ).
Arrangörerna (Katedralskolans estetiska program i teater, åk 2) rekommenderar Spökvandringen för barn från 6 år, men givetvis avgör föräldrarna om ett yngre barn vill gå.

Årets handling:
"Där får du följa med på en mörk resa bakåt i tiden till stadens mentalsjukhus. Du får en unik chans att göra ett besök innanför murarna på denna vårdanstalt där du möter sjuka patienter och personal som gör det lilla extra för att bota dem. Akta dig så att du inte själv fastnar där!"

Tidigare bodde vi precis bakom Fornbyn och när man blickade bort mot Fornbyn dessa mörka oktoberkvällar, kunde man inte se allt läskigt som hände utan skymtade bara ett svagt, skumt ljus, och då och då hörde man publikens skrik och skräck... Vågar du ta del av Skaras läskigaste event?

Mer information om Spökvandringen hittar du här. Det går att förboka för att slippa köer. För bokning och information: 073-816 25 51.

Ps. Ett tips från en van spökvandrare. Ta på dig oömma skor eller gummistövlar. Upptrampade spökstigar blir lätt geggiga...

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2014-10-15, kl 08:23

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2023. Producerad av: Websolution