/// Starta eget i centrala Skara?

4 februari / 2015

Starta eget i centrala Skara?

Det flesta av oss snuddar någon gång vid tanken och medan det för vissa förblir en dröm så tar många steget och gör slag i saken. Det är mycket som ska planeras, fungera och det innebär mycket jobb. Inte alltid blir det som man tänkt sig, men när man lyckas, eller när man känner att man växer av att kunna styra över sin tillvaro själv, får positiva heja-rop från sina kunder eller ger sig in i något som man inte kan och är tveksam om man ska klara, men ändå gör det. Då är det verkligen värt det.

I Skara har vi en unik miljö, med många mysiga lokaler och gator. Det talas då och då om "att staden måste räddas" och man pekar på de verksamheter som väljer att stänga. Ja, butiker och andra näringar i Skara (liksom i alla städer) tvingas stänga ibland. Det kan vara beroende på dålig lönsamhet, personliga skäl, eller t.ex. för att utvecklingen förändrar köpmönstret hos kunden. Saken är den att så har det alltid varit, och kommer alltid förbli. Låt oss istället fokusera på de näringsidkare som är kvar och som satsar och utvecklas, då anser jag att vi sätter ett rättvist ljus på saker och ting i vår stad.

Ingen har väl missat Bert Karlssons senaste idé med glastak över delar av Klostergatan (från korsningen Skaraborgsgatan fram till Tvärgatan) som nu också ska utredas. En bra idé, om det blir snyggt, praktiskt och bra innehåll. Innehållet är svaret på framgång och det hittar man enligt mig i de verksamheter med eldsjälar som lägger ner tid, ork och kraft i att skapa service, bra utbud och ständigt förnyar sig för att skapa attraktiva erbjudande, och som de dessutom når ut med till oss kunder via bra marknadsföring. Flera goda exempel finns i vår stad, men fler behövs. Det är avgörande, inte glastakets vara eller inte.

Är du en av de som är sugna på att starta eget i centrala Skara? Kanske finns det en frö långt där inne som bara vill gödas med lite mer svar och inspiration? Hur gör man egentligen?

Ta chansen att inspireras och informeras den 26 februari kl. 18:30 på Skara Stadshotell.

Programmet/inbjudan hittar du här.

LYCKA TILL!

Ps. Sist men inte minst, det är du som bor och lever i den här staden som kan styra utvecklingen. Skippa att göra alla inköp på t.ex. Ullared och nätet. Pengar som används i den kommun du bor i, ger skatteintäkter som du sedan tar del av. Vill du ha en levande stad, så hänger det på dig! Ta en promenad längs med Skaras gågator och fina butiker så lovar jag att du hittar det mesta du behöver!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2015-02-04, kl 08:57

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution