/// 2000-talets comeback!

18 mars / 2014

2000-talets comeback!

Vi är många som har längtat och önskat att traditionen ska återuppstå och nu är det dags…

Skara Stadsfest den 17 maj är det dags för 2000-talets comeback. Vi blåser liv i det gamla Stadsloppet under namnet: STENALOPPET!

Jag tror jag var med och sprang alla år, men det var ju nästan alla man kände. Stadsloppet fick man inte missa och alla ville vara med i detta festliga lopp. Hade jag haft bättre ordning på mina gamla foton så kunde jag bjudit er på några festliga bilder från det "glada 90-talet" men tyvärr… eller som tur är kanske man ska säga.

Ett år sprang jag i flytväst och med cyklop på huvudet och ett annat i nattlinne och morgonrock... Själva lagnamnet och utklädningen var minst lika viktig som hur många varv man lyckades hinna med. Allt för att ha så roligt som möjligt!

Alla sprang, alla var utklädda (ok inte de mest seriösa kanske) och hela stan var på fötter. Vilken folkfest det var och nu är det alltså dags igen!

Centrum för tävlingen blir Djäkneskolans skolgård, där DJ Clabbe alias "Rakt-över-disk-Clabbe" kommer underhålla från scenen under hela loppet. På området får varje lag en egen samlingsplats. Själva området för lagen kommer att vara avspärrat under loppets gång för att underlätta för de tävlande, men när STENALOPPET är slut och Panetoz strax äntrar scenen släpps området upp igen. Publiken kan följa loppet från serveringar och längs med banan.

Växlingen sker vid Djäknegatan och sedan springer man över Djäkneskolans skolgård, förbi Clabbe och scenen mot Järnvägsgatan - Skolgatan - Tullportagatan - Svartbrödragatan - Östra Kungshusgatan och åter igen in på Djäknegatan där växlingen alltså sker. Flest varv på 3 timmar vinner. Det blir en tävlingsklass och en nöjesklass. Förutom pris för flest varv vinner man priser för bästa kostym, prestation och varvpriser.

Alla över 12 år får tävla. Max 10 personer per lag. Anmälan senast 1 maj till stadsloppet@musiccenter.se Ange lagnamn, antal deltagare, kontaktpersons namn, telefonnummer och epostadress. Anmälningsavgift 400:-/lag. När du anmält dig får du vidare instruktioner. Kolla gärna in skarastadsfest.se eller följ oss på facebook.

Så prata nu ihop dig med kompisgänget, kollegorna, laget eller klasskompisarna!

Den 17 maj smäller det!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2014-03-18, kl 21:14

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution