/// Ny termin, nya mål

26 augusti / 2014

Ny termin, nya mål

Det var ett tag sedan jag skrev här nu. En hektisk vår och försommar tog mig vidare in i en lång och skön semester vilket gjorde att bloggandet fick vila ett tag.

Vilka fantastiska sommardagar vi fått uppleva även i år! Dock kom hösten något snabbt. Jag håller tummarna för en torr och skön september. September kan ju vara alldeles underbar. Trädgården känns just nu som ett blött träsk och det är mycket som behöver lite omvårdnad. Nya perenner och vårlökar ska ner i jorden, gräsmattan som börjar bli väldigt långhårig ska klippas och vi behöver köra några varv till tippen med trädgårdsavfall. En favoritdag för mig kan vara just en dag som hela familjen tillbringar i trädgården. Det ska vara så där lagom varmt och torrt. Barnen leker, hjälper till eller springer fram och tillbaka till kompisar. En gryta får stå och puttra några timmar på spisen. Man sätter sig på trappen med en kopp kaffe för att vila lite då och då. Efter mer jobb, röj och stök kanske några vänner kikar förbi och en enkel paj med något av trädgårdens alla bär och frukter får bli mellanmål. Just så där enkelt, kravlöst och ändå med lite kroppsarbete, det kan vara de bästa dagarna. På kvällen är man skönt trött och efter en dusch smakar ett glas rött och något gott att äta extra bra.

Ny utmaning

Ny termin betyder ju ofta nystart och nya projekt. Just i år blir min höst extra spännande. Jag har nämligen förverkligat en liten dröm som jag gått och funderat på länge. Från och med nu kan jag nämligen titulera mig "egen företagare" och innehavare av mitt alldeles egna företag. I sanningen namn är inte all praxis klar, men så fort Bolagsverket och Skatteverket är klara med all handläggning så finns företaget. Jag har dock redan börjat jobba och jag kommer att tillhandahålla tjänster inom projektledning, sälj, marknadsföring, webbredaktörstjänster m.m.

Den främsta anledningen till att jag gör detta är att jag vill kunna styra min egen tid. Att hitta en balans i tillvaron där livet som arbetande trebarnsmamma ska fungera har hela tiden varit mitt mål. Min förhoppning är att jag på detta vis kommer att kunna vara mer tillgänglig för barnen i och med att jag kan vara med flexibel med min arbetstid. Redan under planerings- och genomförandestadiet har jag lärt mig massor och visar det sig nu att det inte var någon särskilt bra idé så får jag kunskaper som jag alltid kommer att ha nytta av.

En hel del av min tid framöver kommer jag att finnas som konsult hos Websolution här i Skara. Som de flesta kanske vet så är det ju samma man bakom loveskara.se som Websolution, nämligen Andréas Polzer. Det innebär att jag kommer att jobba en del även med LoveSkara. Ni kommer med andra ord se mer av mig här på LoveSkara, och nu vet ni vem det är som är avsändare om det står Helena i inläggen på Facebooksidan. Vi ses!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2014-08-26, kl 11:02

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution