/// Våren gör något med oss

31 mars / 2015
Taggar: Livet, Familj, Våren, Påsk

Våren gör något med oss

Livets mirakel

Ur den till synes döda, kalla, gråa och stela marken tittar en färgprakt av blommor fram. Lila, gult, blått och vitt. Krokus, Vintergäck, Vårlök, Tussilago, Scilla och Snödroppar. Livet tar fart igen och fåglarna kvittrar, insekterna börjar surra och våren nalkas. Hopp om livet och hopp om framtiden. Våren gör något med oss. Det påminner om att det alltid finns hopp, oavsett hur mörkt och kallt det varit så blir det ljusare igen.

Pappa

På våren tänker jag extra mycket på min pappa. Pappa som bara 56 år ung fick lämna detta härliga liv på jorden. Han älskade våren och njöt i fulla drag av en fika på trappen värmd av vårsolen, en 88:an (hans favoritglass) i handen på en solig bilfärd eller när han fick plocka den årliga första buketten av Tussilago till mamma... Nästa vecka skulle han fyllt 65 år. Saknaden är stor!

Gör någon glad

Alla känner vi någon som just nu har det tufft. Det kan t.ex. vara någon som har sorg eller kämpar mot en svår sjukdom. Livet har sina berg och dalar. Man kunde önska att det fanns åldersgräns eller åtminstone någon slags rättvisa men så är det inte. Sanningen kan vara grym. De som står bredvid känner ofta en osäkerhet. Rädslan att göra fel är stor och man undviker de som kämpar. Att visa att man bryr sig är den bästa medicinen. En kram, ett kort eller ett kravlöst besök kan göra skillnad. Vi som just nu ser ljuset och känner värmen kan vara "VÅREN" för de som behöver.

Min uppmaning denna gång är så enkel och självklar men ofta bortglömd. Ring någon som är ensam eller skicka ett kort, var rädd om livets alla fina stunder och var snälla mot varandra. Livet är här och nu!

GLAD PÅSK!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2015-03-31, kl 11:01

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution