/// 18 mars, en viktig dag

10 mars / 2015

18 mars, en viktig dag

Jag brukar likna livet med en pinnstol. Fyra stolsben får representera de mest fundamentala delarna; HÄLSA, RELATIONER, BOENDE och SYSSELSÄTTNING. Faller det ena, så blir det genast svårare att balansera resten. Faller mer än en, jag då är det tufft att få tillvaron att fungera. Man behöver successivt bygga upp och laga det som inte fungerar för att på nytt hitta tillbaka till tiden då alla benen var stabila.

Detta inlägg handlar om just SYSSELSÄTTNING och vikten av att hitta "sin plats i samhället". Oavsett förutsättningar, intresse och mål så behöver man ägna sin tid till något meningsfullt som dessutom kan generera en inkomst. Som ung är det ofta svårt att veta vad man vill göra, och likaväl som möjligheterna kan kännas oändliga kan de också finnas en känsla av hopplöshet och oro. Vad ska man bli när man blir stor? Därför är Sparbanken Skaraborg och Arbetsförmedlingens projekt UNGA JOBB så oerhört viktigt. Här ges unga chansen att få tillgång till näringslivets är nätverk och genom en praktikplats "få in en fot" och därmed chansen att visa vad man går för.

Vill du vara med?

Är du mellan 18-24 år och jobbsökande eller kan du tänka dig att ta emot en praktikant? Skriv upp onsdag den 18 mars då är det nämligen UNGA JOBB-dagen på Rosers Salonger i Skara.

Dagen börjar med föreläsningar med bland annat artisten Petter. Efter föreläsningar så arrangeras speedmeeting mellan arbetssökande och företagare.

Om föreläsarna

Petter Askergren - En föreläsare utöver det vanliga. Artisten, varumärket och entreprenören. Petter kommer att prata om vikten av att gå sin egen väg och att ha viljan att övervinna sina motgångar.

Christian Hedlund och Linda Myron - Teori varvas med praktiska övningar och hjälper dig att se dina styrkor, hitta din drivkraft, gör dig medveten om vad din kropp säger.

Läs mer här!

Bilden är lånad av Sparbanken Skaraborgs hemsida.

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2015-03-10, kl 12:30

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution