/// Skara Stift 1000 år

27 augusti / 2014

Skara Stift 1000 år

Ni har väl inte missat vilket storslaget firande vi får uppleva i Skara till helgen? Skara Stift firar 1000 år med ett rejält jubileumsprogram. Under två fullspäckade dagar i Skara bjuds det på konserter, föreläsningar och festligheter. Allt med fri entré.

Datum: fredag 29 augusti och lördag 30 augusti.
Plats: Skara centrum
Program: För detaljerat program bör ni gå in på Skara Stifts hemsida
Väderprognos: Mycket lovande med sol och värme.

Förutom detta förvandlas Järnvägsgatan till en matgata, där Jula Hotell & Konferens tillsammans med Rosers Hotell & Event serverar mat och dryck. På Hötorget och i Olins Park blir det barnaktiviteter med ponnyridning, tivoli, diplomutdelning till Skaras 1-åringar och uppträde från Idoldeltagarna Oliver och Jakob m.m.

En stor marknad äger rum i parken bakom Gamla Biblioteket och självklart blir Skara Domkyrka själva navet för firandet med gudstjänster, utställningar och musik.

Kungligt och celebert besök väntas av kronprinsessparet Victoria och Daniel. Om lilla prinsessan Estelle medverkar eller inte, är ännu oklart. Jag undrar just om de vet att vi har både Pizzeria Viktoria och Pizzeria Estelle i Skara?

Artister som kommer till Skara under dessa dagar är bl.a. Agnes, State of Drama, Sonja Aldén, Irma Schultz och Cirkus Cirkör m.fl. Läs mer på programmet som finns här: Program Skara Stift 1000 år eller på hemsidan.

VÄLKOMNA TILL SKARA!

(Bilder: Copyright Kungahuset.se. Foto: Mattias Edwall / The Royal Court, Sweden samt www.agnescarlsson.se.)

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2014-08-27, kl 12:31

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution