/// Tomten, jag önskar mig tid!

24 december / 2013

Tomten, jag önskar mig tid!

Julfrid

Julen är här. Runt omkring i stugorna samlas rödögda, trötta och stressade människor för att fira jul. Axlarna värker och kroppen är i stort behov av massage och vila. Ändå är varken huset storstädat, julkorten postade i tid eller köttbullarna hemgjorda. D E C E M B E R, vinterns motsvarighet till Sköna maj (som jag bloggade om i våras). Så mysigt, så trevligt och ack så jäktigt. Nä vet ni va, det är dags att sänka nivån på den ständigt stegrande listan på krav och måsten. Låt julfriden infinna sig trots dammråttor, klädhögar och tvättberg. Det blir jul ändå. Jag har testat!

Tid är värdefullt

I december har MEGA och Skara Handel bjudit in till långöppet med tivoli och aktiviteter på torget. Allt för att erbjuda en mysig och attraktiv miljö att julhandla i. Jag fick en annan idé på hur man kan ge stressade konsumenter mer tid, och därmed mer utrymme att i lugn och ro uträtta sina julärenden. Tid är ett av de dyrbaraste tingen vi har. Inte minst runt jul.

Jag skulle vilja att det fanns möjlighet att lämna in barnen till en barnpassning. En tom affärslokal eller annan passande lokal, skulle göras i ordning med t.ex. sagoläsning, pysselhörna och filmhörna. Önskvärt vore också att det fanns någon mer fysisk aktivtet för de som önskar det. Här skulle föräldrar eller mor- och farföräldrar kunna lämna in sin barn/barnbarn medans de gör ärenden på stan. Systemet skulle kunna vara något liknande "Småland" på IKEA. Visst vore det bra?

GOD JUL!

Skribent: Helena Nyman
Inlägget skrevs 2013-12-24, kl 00:04

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution