/// Skara Hästland, riktigt bra idé

Skara Hästland, riktigt bra idé

Vi har det vi har, och vi måste ta vara på det vi har. Ett helt logiskt resonemang, inte sant?

I och runt Skara finns det, utöver massor av hästar och hästintresserade människor, gott om företag, utbildningar och anläggningar med just hästen i fokus. I Skara kommun kryllar det av kompetenta och väldigt kunniga "häst-människor".

Projektet "Skara Hästland" syftar till att dra nytta av detta och genom samarbete mellan Skaraortens Ryttarförening, Västergötlands Travsällskap/Axevallatravet, Skara kommun och Sveriges Lantbruksuniversitet så görs olika insatser för att samordna och utveckla vår lokala hästnäring.

Tanken är att med grund i vad som redan finns få till stånd ett område för allt som har med hästar och hästsport att göra. Dessutom är målet att få en anläggning för de riktigt stora eventen inom olika grenar av hästsporten.

Hästival redan i augusti

Det blir en Hästival i Skara i augusti. Under minst fyra dagar kommer Axevallatravet och ridskolan på Skålltorp att fyllas av hästar och ryttare som tränar, utbildas och upplever saker tillsammans.

Vid sidan av de stora hästshowerna i Göteborg, Stockholm och Falsterbo skapas nu ett nytt evenemang, där publiken inte bara blir publik utan även deltagare, tillsammans med sin häst.

Skarahästivalen som arrangeras i första halvan av augusti nästa år blir den första manifestationen av arbetet med Skara Hästland. Ett av målen med arbetet är att närma de olika grenarna av hästsport till varandra.

Läs mer om Skara Hästval:
www.skarahastland.se/nyheter

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-01-06, kl 19:48

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution