/// Jubileumsdagar i augusti

20 december / 2013

Jubileumsdagar i augusti

Skara är Svenska kyrkans äldsta stift. Nästa år är det tusen år sedan stiftet formades som gemenskap och organisation och Thurgot från Bremen installerades som biskop. Jubileumsåret kommer på olika sätt spegla Skara stifts och kyrkans historia under tusen år.

Jubileumsdagar, 29-30 augusti i Skara

Många kommer att medverka under dagarna, alla medverkande är i dagsläget inte klara, men redan nu står det klart att Annika Östberg, Stefan Edman, Barbro Westerholm, Erik Aurelius.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer

Stiftet skriver följande på sin hemsida den 20/12-2013:

"De deltar vid jubileumsdagarna 29-30 augusti, då Skara centrum fylls med olika aktiviteter.

En höjdpunkt dessa dagar blir den jubileumsgudstjänst som hålls på lördagen. Då kommer gäster från flera världsdelar att finnas på plats. Bland dem återfinns även kronprinsessparet som i dagarna meddelat att de med glädje kommer att närvara vid arrangemanget.

I dagsläget är det klart att kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer till Skara. När det gäller prinsessans Estelles eventuella närvaro finns inga besked.

Jubileumsgudstjänsten kommer att hållas i ett stort tält vid museet i Skara. Tältet rymmer cirka 2 000 personer vilket är mer än dubbelt så mycket som domkyrkan. Det används för att så många som möjligt ska kunna vara med vid den unika samlingen."

Mer information finns att ta del av på Skara stifts hemsida.

(Bilder: Copyright Kungahuset.se. Foto: Mattias Edwall / The Royal Court, Sweden).

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-12-20, kl 12:08

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution