/// Företagare se hit!

27 augusti / 2013

Företagare se hit!

Skara är en fin och mysig liten stad med shopping i miljöer bortom stora, sterila och inglasade miljöer. Kullerstensbelagda gator, vackra hus, välskötta rabatter kring fina gågator och korta avstånd gör att shoppingen eller fikapausen får en trevlig och gemytlig inramning.

Visa att Skara är unikt

Jag har letat efter fotografier som verkligen visar hur fint det är här i Skara, men merparten av alla bilder har fokus på annat än själva stadsmiljön. Inget ont om bilder på Domkyrkan, tranor eller Skara Sommarland, för dessa finns det gott om. Bilder på själva centrum är det svårare att få tag i. De få jag letat fram har några år på nacken, fina färska bilder med bra kvalité är sällsynta, tyvärr.

Nu blir det ändring

I stället för att vänta på att "någon" skall ta tag i ämnet så har jag, genom LoveSkara.se, tagit tag i frågan och nu är det snart dags för fotografering. Lördagen den 7 september, samtidigt som Skarahandlarnas aktivitet "Barnkalaset" kommer en inhyrd fotograf att dokumentera, gator, torg, caféer, restauranger, folkvimmel etc. Det skall bli mycket roligt och spännande!

Bilder från Skara, visst, men på vadå?

Vi kommer ta trevliga och proffsiga bilder på människor som promenerar, äter, fikar, handlar, leker, cyklar med mera. Bilderna kommer visa vardagssituationer i stan.

Fantastiskt gensvar

Jag har hört mig för med Skarabor, i olika åldrar, om de kan tänka sig att agera modeller och gensvaret har varit fantastiskt. Alla jag talat med vill gärna ställa upp och bidra till att visa upp och marknadsföra Skara. Oturligt nog så krockar fotograferingen med tävlingen "Tjejmilen", uppe i Stockholm, där Skara är rikligt representerat med över 50 tjejer. Flera av de tillfrågade deltar i loppet och är bortresta, alla andra har som jag redan nämnt meddelat att de gärna medverkar under "Barnkalaset".

Just nu är det 20-talet personer som valt att ställa upp. Det är allt från barn till seniorer, både killar, tjejer, män och kvinnor. Jag tycker det är otroligt kul och inspirerande med så stort engagemang.

Prisbelönt fotograf

Genom mitt företag, Websolution AB, kom jag för något år sedan kommit i kontakt med Hjo-sonen, Jesper Anhede, och jag blir alltid imponerad av hans fantastiska bilder. Jag arbetar gärna med våra duktiga lokala fotografer, men denna gång väljer jag Jesper. Att han inte är från Skara ser jag dessutom som en fördel, han ser staden och miljöerna med fräscha ögon och tillsammans kommer vi att få härliga Skarabilder, det är jag säker på.

Nyligen vann Jesper den prestigefyllda tävlingen "Travel Photograpy Awards".

Vad skall bilderna användas till?

LoveSkara-projektet verkar, ännu så länge, mest på internet och bilderna kommer användas på projektets Facebooksida och på här på hemsidan. Då och då annonserar LoveSkara i pressen (senast i GT) och på andra ställen och då är bilderna en bra resurs för skapandet av annonserna.

Perfekt tillfälle för Skaras företag

För att Skaras företag, butiker, caféer och restauranger skall få möjlighet att synas i bilderna så har de möjlighet att köpa sig en plats. För 500:- är de garanterade att deras varumärke exponeras. Vi kan kalla det för "produktplacering". Erbjudandet finns högst upp i detta blogginlägg.

Det finns totalt 30 platser, á 500:-, och det är först till kvarn som gäller. Efter gårdagens butiksrunda, där jag informerade flertalet butiker om möjligheten, finns det just i detta nu 20 platser kvar. Är du företagare och ännu inte säkrat en plats är det dags att göra det nu.

Ring mig på telefon: 070-210 09 07 så berättar jag mer.

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-08-27, kl 15:15

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2023. Producerad av: Websolution