/// Skaras Hovleverantör

Skaras Hovleverantör

Nu är det så äntligen officiellt, Rosers Hotell & Event är Hovleverantörer. Inom hotell- och restaurangbranschen är det utöver Rosers endast Grand och Operakällaren i Stockholm som fått utmärkelsen. Totalt finns idag cirka 130 hovleverantörer (enligt: hovlev.se).

LoveSkara säger grattis och fortsatt lycka till!


Från kungahuset.se:

Att bli Kunglig hovleverantör är en hedersutnämning som tilldelas företag som bevis på att företagets produkter eller tjänster är uppskattade av någon medlem av Kungafamiljen. Hovleverantörskap beviljas av H.M. Konungen.

För att ansöka om att bli Kunglig hovleverantör måste företaget först ha levererat varor eller tjänster till hovet i minst fem år. Dessutom ska ekonomin ha skötts utan anmärkningar.

Kungliga Hovstaterna utfärdar på begäran ett diplom till företaget som också får tillåtelse att använda hovleverantörsemblemet i sin marknadsföring. Emblemet utgörs av Stora Riksvapnet med texten Kunglig hovleverantör.

Flera företag inom samma bransch kan utnämnas till hovleverantör.

Hovleverantörskapet är personligt knutet till företagets vd eller motsvarande. Ett företag som på eget initiativ levererar produkter till Kungahuset blir inte av det skälet hovleverantör.


/Andréas Polzer

Foto: Johan Lotand, Volvo Ocean Race

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2014-01-07, kl 08:16

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution