/// Passa på, det finns bara 9 styck...

8 november / 2013

Passa på, det finns bara 9 stycken kvar

Tidigare i höstas bjöds det in till visning av Skaras nyaste bostadsområde, Sörskogen. Gator, avlopp och vatten finns idag på plats och det första huset byggs just nu. Enligt kommunen är ytterligare 12 tomter reserverade så än finns det möjligheter att komma över tomt att bygga på. Antalet lediga tomter är just nu är 9 till antalet.

De som reserverat tomt har sex månader på sig att lämna in ansökan om bygglov. Hur många ansökningar det blir återstår att se, men det ser helt klart lovande ut. För den som efterfrågar naturnära tomtmark och tomter utanför själva stadskärnan är Sörskogen definitivt ett alternativ vederbörande bör ta en närmre titt på.

Nya adresser

Enligt mätningsingenjör, Malin Antonsson, får gamla fastigheter i området nya fastighetsbeteckningar samt gatuadresser i stället för sina tidigare landsbygdsadresser.

De nya gatorna kommer heta:
• Sörskogsvägen
• Hellstenitorpsvägen
• Aspebacksvägen
• Beatelundsvägen

Attraktiv plats

För att nybyggnation skall vara möjlig krävs en detaljplan och när kommunen valde ut Sörskogen gjorde de enligt mig helt rätt. Området runt omkring präglas av närheten till både stad och natur. Dessutom med Friluftsområdet Petersburg alldeles intill.

Nu håller jag tummarna för att fler upptäcker denna möjlighet och att 22 familjer väljer att bygga sin framtid här i vackra Skara.

Fortsättning följer ...

Hur området utvecklas lär jag få anledning att återkomma om längre fram. Under våren hoppas jag att fler bygglovsansökningar inkommit och att ytterligare hus börjat färdigställas.

/Andréas

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-11-08, kl 12:29

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution