/// Skara älskar hästen!

Skara älskar hästen!

SkaraHästival på Axevalla 9-11 augusti 2013

Hästivalen blir en gränslös hästfest för både ridsport, travsport och körning. Tre dagar med shower och uppvisningar, clinics och föreläsningar, samt prova på och träningar. SkaraHästivalen innebär något helt nytt i hästvärlden, och Axevallatravet blir den stora arenan för Hästivalen.

Vill du få en fribiljett?
Läs då hela blogginlägget då det finns länk till vår biljettävling längre ner ...

* * *

Nästan 50 000 hästar i Västra Götaland

SkaraHästland verkar för hästsporten och hästnäringen i området, och för utveckling genom samarbete över gränserna. I SkaraHästlands slutrapport finns mycket intressant att läsa. Nedan är ett uttdrag, för hela rapporten klicka här.

"Enligt en avhandling av Hanna Elgåker, landskapsarkitekt vid SLU, omsätter hästnäringen 48 miljarder kronor och genererar 28 000 arbetstillfällen per år. Av dem är 10 000 direkt länkade till hästsektorn. Jordbruksverkets skattning från år 2010 uppger att det finns 362 700 hästar i Sverige, varav 48 900 i Västra Götaland.

I Skara kommun fanns 819 hästar ägda av eller uppstallade vid jordbruksföretag år 2010, vilket är i det närmaste en fördubbling jämfört med 1999. Dessutom finns det uppskattningsvis minst lika många hästar till som inte ingår i statistiken.

Drygt 90 företag i Skara arbetar inom avel, träning och service kring häst såsom hovslagare och uppstallning. Dessutom finns de stora företagen Borga och Kellfri som verkar inom hästsektorn. Inom en mils avstånd från Axevalla finns 14 ridhus, varav merparten är privatägda och tillgängliga för en mindre krets. Axevallatravet och Skålltorps ridanläggning är de två stora publika hästanläggningarna i Skara kommun."

Hästintensivt

Utöver massor av hästar så erbjuder Skara bland annat: Axevalla Travbana, Flertalet ridhus, Hästforskning, Hästklinik, Travskola, Hovslagarskola, Hästhotell, Hästnära boende, Hästcentrum, Hästavel, Ridskolor, Ridturer och mycket annat. Allt för hästen och alla med intresse för hästen.

Skara, självklar plats för hästfestival

Mellan den 9:e till 11:e augusti är det således dags för "Hästival". Hästivalen erbjuder ett smörgåsbord av aktiviteter för hela familjen. Ta del av utbudet här

Fribiljetter!

Vi har 10 stycken dagsbiljetter vilka vi lottar ut bland de korrekt inkomna tävlingsvaren. Tävlingen avslutas den 2/8 och du kan tävla genom att klicka här.

Lycka till!

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-07-29, kl 11:52

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution