/// Förvecklingar, lögner, missförst...

10 april / 2013

Förvecklingar, lögner, missförstånd och lite sex

Lördagen den 13 april, söndagen den 14 april samt lördagen den 11 maj, spelas den brittiska förväxlingskomedin ”En säng full av främlingar” på Rosers Salonger. Jag ringde upp Magnus Carlsson, en av producenterna och tillika en av grundarna av Trojkan Nöjesproduktion.
Jag var nyfiken och bad om ett samtal kring föreställningen ...


Föreställningen är en så kallad förväxlingskomedi, kan du utveckla?

Det är en fars på högsta nivå, det blir många förväxlingar, det kan jag lova (skratt).Är det du som skrivit manus?

Nej, det gjorde Dave Freeman på 70-talet. Föreställningen är mer känd i Sverige under titeln ”Bäddat för sex”. Den spelades på Chinateatern i Stockholm under 80-talet med bland andra Meg Vestergren och Johannes Brost.

Vi har bearbetat manuset och anpassat den mer för vår tids publik och vi är riktigt nöjda. Under repetitionerna är det svårt att inte bryta ihop av skratt, det är en del dråpliga scener.

Berätta om storyn

Det är den 17 maj, 1985 i Norge. Det börjar med en borttappad ring som leder till en dubbelbokning som i sin tur sätter igång en explosion av förväxlingar och förvecklingar. Kommer ringen att hittas? Och vem är sexgalningen som springer lös på stan? Lägg till en galen norsk hotelldirektör, en människohatande portier, ett knallande element och en jäkla massa cyklar så är skrattfesten komplett.

Föreställning i Skara, hur kommer det sig?

Det finns flera i ensemblen som har koppling till just Skara. Vår regissör och producent är från Skara, han heter Fredrik Gustafsson. Både Ida Leden (som spelar min fru) och jag själv har varit elever på Skara Skolscen. Flera av oss har också medverkat i den turnerande barnföreställningen Trollsommar, som för övrigt gästar Skara senare i sommar.

Hur var det att gå på Skara Skolscen?

Det var en härlig och intensiv tid. Jag upplevde att jag och mina klasskamrater levde som i en bubbla, skolan och alla där var vår värld. Det var en utvecklande tid och jag har många roliga minnen, både från skolan och Skara.

Vad uppskattade du mest med Skara?

Jag kommer från Lund och innan jag började på Skara Skolscen bodde jag i Stockholm. Att flytta till lilla småstaden Skara var skönt. I Skara är det nära till allt, det var perfekt med gång eller cykelavstånd till skolan, affären, kamrater etc.

Minns att fiket ”Kaffehuset” var ett favoritställe, de mysiga kullerstensbelagda gatorna och Botan var andra platser jag verkligen uppskattade. Det är lugnt och inga distraktionselement, perfekt för en student som fokuserar på sin utbildning.

Lycka till med föreställningarna!

Tack, det skall verkligen bli roligt att få komma till Skara och underhålla Skarapubliken.

* * *

Stort tack till Magnus för att jag fick en pratstund och jag önskar er lycka till med föreställningen!

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-04-10, kl 11:04

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution