/// Skaras imponerande bibliotek

21 januari / 2013

Skaras imponerande bibliotek

Jag måste tyvärr erkänna att jag är dålig på att läsa böcker. Fakta, filmer, musik och tidningar konsumerar jag allt mer online. Det är därför jag sällan besöker vårt fina bibliotek.

Idag var jag dock där och tittade på kommunens fördjupade översiktsplan för Skara tätort, som nu är ute på samråd. I det stora hela handlar översiktsplanen om hur kommunen ska utveckla Skara så att orten blir en bättre stad. Ämnet är intressant så jag var bara tvungen att "ta mig en titt" ...

Imponerande bibliotek

Då jag inte varit någon biblioteksbesökare på flera år så blev jag positivt överraskad och imponerad. Det var verkligen full fart, det satt människor i nästan alla rum, vid datorer, läsandes böcker och tidningar. Det var blandade åldrar och alla var fullt upptagna med sitt - vilket driv och engagemang!

Personalen hade fullt upp med utlåning och service. Utbudet är enormt och för en novis som mig själv är det gissningsvis klurigt att hitta bland alla rum och hyllor. Servicen såg ut att vara mycket god, jag såg flera besökare som fick hjälp, med än det ena och det andra.

Härlig lokal

Jag hade glömt bort att hela lokalen är behagligt inredd och möblerad, det var riktigt fint, vilket gjorde upplevelsen ännu trevligare.

Omfattande utbud

Jag kommer definitivt komma tillbaka snart igen. Denna gång hade jag inte så mycket tid till att ta del av utbudet, men det finns helt klart stora mängder; böcker, tidningar, CD-skivor och DVD-filmer. Jag är säker på att det enkelt går att spendera flera timmar där.

När besökte du Skaras bibliotek senast?

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-01-21, kl 16:23

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2023. Producerad av: Websolution