/// Vad vore Skara utan Sommarland –...

Vad vore Skara utan Sommarland – och vad vore Sommarland utan personalen?

Efter att ha hört ett rykte om återträff för alla som arbetat på Sommarland, blev jag nyfiken och ringde upp initiativtagaren, Mats Bohman, från Skara.

LoveSkara: Hej Mats, vi har hört ryktas om någon återträff på Sommarland i år. Stämmer det?

Mats Bohman: Ja precis, tanken är att försöka samla ihop f.d anställda en stor återträff, då en sådan aldrig har ägt rum. Och det passar bra i år när parken firar sitt 30-års jubileum. Så det jag gör nu är att försöka sprida detta (via Facebook främst) till så många som möjligt. Ju fler desto roligare så klart.

LoveSkara: Hur fick du denna idéen?

Mats Bohman: jag har själv arbetat där under många somrar och har haft väldigt roligt, men också träffat vänner för livet. Dock finns det många man inte har träffat på flera år, vilket vore roligt och jag tror det finns många som tänker likadant.

LoveSkara: Är det Sommarland som ligger bakom detta?

Mats Bohman: Nej, det sker helt ideellt från min sida, men jag har påbörjat en dialog med Sommarlands ledning om eventuellt stöd från dem. Sedan välkomnar jag fler frivilliga att hjälpa till, framförallt med att sprida budskapet. Så jag uppmanar alla som läser detta att sprida det till alla vänner och bekanta som någon gång har jobbat på Skara Sommarland (eller campingen). Även till dem som inte har tillgång till Facebook.

LoveSkara: När är det tänkt att detta skall ske, och vad händer då?

Mats Bohman: Datum för återträffen är satt till 28/6, och exakt vad som händer beror lite på hur många som kommer. Huvudsyftet är att träffas och se hur parken ser ut idag. De flesta har säkert inte varit där på många år så det finns mycket nytt att se.

LoveSkara: Så hur får man kontakt och mer information?

Mats Bohman: Börja med att gå med i Facebook gruppen
Sommarland oldtimers, för där finns och kommer det att finnas mer detaljer om det hela. De som inte har Facebook är välkomna att skicka mail till matsbohman@hotmail.com.

LoveSkara: Det låter som en kul grej det här, hoppas det kommer mycket folk.

Mats Bohman: Ja, absolut. Det är är verkligen ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och kollegor samt återse parken. Så väl mött den 28/6.

* *

Jag och LoveSkara önskar Mats och alla andra deltagare en trevlig återträff!

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2014-03-31, kl 09:17

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution