/// Ja, nej och avvakta. Politiskt k...

Ja, nej och avvakta. Politiskt korrekt?

Som flera av er känner till så har jag under våren och försommaren sökt kontakt med samtliga av Skaras politiska partier. I april bjöds de in till en förutsättningslös träff, vars syfte var att titta på förutsättningarna för en lokalpolitisk avdelning här på loveskara.se.

Svag respons

Det blev en blandad uppslutning där flera partier saknades. De som inte kom hade inte svarat på någon av de e-postinbjudningar som skickats ut.

Positiva och nyfikna

Efter ett konstruktivt och bra samtal tog jag på mig att mer konkret titta på hur det exakta upplägget skulle kunna vara. Jag skulle även titta på kostnaderna och återkomma.

I slutet av maj skickades, enligt överenskommelsen, nya mail med information till samtliga partier. Denna gång fanns ett ganska omfattande upplägg framtaget och länkar till olika avdelningar. Utöver detta så fanns också information om priset för medverkan, 9 500:-/parti och år. Priset gällde fram till 1 juli, efter det så kostar medverkan 15 000:-/parti och år.

Varför två prisklasser?

Tanken med det lägre priset var att få några ”snabba” positiva besked och därefter inleda arbetet under sommarmånaderna, då vi har en lugnare period (det krävs en hel del programmering för att få till alla delar).

Avvakta

Centerpartiets Gunilla Druve Jansson återkopplade direkt, samma dag, och bad att få återkomma då hon förankrat internt. Efter detta har inget ytterligare besked inkommit. I början av juni meddelade Socialdemokraterna att de inte har något mer styrelsemöte innan sommaren och därför bad om att få avvakta. Vi kom överens om att de självklart måste få mer tid.

Nej

Den 20 juni meddelade Folkpartiet att deras styrelse beslutat att tacka nej till medverkan.

Ja

I dagarna har Moderaterna glädjande nog svarat att de gärna medverkar och att de ser LoveSkara som en viktig lokal plattform.

De andra partierna då?

Då inget av dem återkopplat på mailutskicken valde jag att ringa flera av dem för att säkerställa att mailen kommit fram ordentligt. Det hade de gjort.

Knäpptyst

Övriga partier att inte svarat på mail eller återkopplat på annat sätt, vilket jag finner väldigt olyckligt. Det finns säkert flera anledningar till tystnaden, oavsett så anser jag att det hör till god sed att återkoppla då någon sökt kontakt vid ett flertal tillfällen.

Tolkningsfrihet

Jag väljer att inte dra några förhastade slutsater, men jag skulle ljuga om jag inte berättar att jag känner mig besviken på partiernas passivitet och dåliga maildisciplin. Ett kort mail eller samtal anser jag mig vara värd. Om inte annat så är jag ju en presumtiv röst vid nästa val.

Vad händer nu då?

Jag tror på Skara, jag älskar ju min hemstad. Jag är också positivt lagd och tror och hoppas att pusselbitarna kommer falla på plats under sommaren.

Oavsett så kommer jag hålla er läsare uppdaterade kring projektet här i bloggen.

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-07-03, kl 20:33

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution