/// Tips till Skaras turister!

Tips till Skaras turister!

Just nu har vi underbart vacker och grönskande vår. Luften är ljum och fylld med doften från blommor och ”sommarregn”. Helt underbart! Jag upplever alltid att majmånd går rasande fort och vips är det skolavslutningar och semestern står för dörren.

På tal om semester så är det många som planerar att tillbringa delar av sin välförtjänta ledighet i, eller runt, Skara. Här kommer några tips till våra gäster.


/Andréas

Sommarland, självklart!

Att Skara Sommarland är en publikmagnet råder det ingen tvekan om, närheten till Skara gör att många av nöjesparkens gäster även besöker vackra Skara – tusenårsstaden.

Skara Sommarland hade över 300 000 gäster förra säsongen och i år firar parken 30 år och kommer bland annat fira med en ny mäktig attraktion.

För den besökare som önskar få ut mer än det som ryms inom nöjesparken finns oemotståndliga och vackra Valleområdet, bara ett par minuter bort.

Sjöarna och grönskan i vackra Valle

Området Valle, ligger alldeles intill Skara Sommarland och är ett sjörikt och mjukt böljande landskap bestående av hela sex naturreservat. Här är det perfekt att paddla, bada, fiska, vandra, spela golf, cykla ...

Det finns en anledning till att vägen genom Valle kallas för ”Världens vackraste väg”. Således inget turisten bör missa när den är så nära. Längs vägen finns även caféer, pensionat, konst- och hantverksateljéer.

Upplev småstadscharmen

Skara är fantastiskt vacker, speciellt på sommaren. Med grönskande stadsmiljö, prydd med de uppskattade blomsterarrangemangen runt om i stan, ger Skara ett ombonat och välkomnande intryck. Runt stadens stolthet, Domkyrkan, ringlar små gemytliga och kullerstensbelagda gator.

För den som inte kan bärga sig, utan vill se glimtar av Tusenårsstaden innan besöket, ja den bör klicka här!

Fullt med aktiviteter, hela sommaren
Sommarstaden Skara bjuder på ett omfattande, varierat och trevligt utbud av aktiviteter, något för alla, oavsett ålder.

I mitt förra blogginlägg bjöd jag på en sammanställning, se den här.
Titta gärna även i evenemangskalendern!

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2014-05-12, kl 08:13

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution