/// Domarna i Let´s dance öppnar dan...

2 oktober / 2013

Domarna i Let´s dance öppnar dansskola i Skara

Jag blir så glad! Det är härligt med nysatsningar!

Dansdomaren Dermot Clemenger berättar nämligen i en intervju, gjord av Norrbottens Kuriren, att han och domarkollegan Ann Wilson skall öppna en dansskola i Skara. Efter lite efterforskningar jag fått reda på att de har kontakt med Music Factory, vilket Music Factorys Vd, Leif Carlsson bekräftat för mig idag.

Detta är goda nyheter för Skara och det är bara att gratulera alla danssugna i Skara och dess omnejd! Jag kommer säkert att återkomma till satsningen lite längre fram i ett nytt blogginlägg.

/Andréas Polzer

Text saxad från kuriren.nu:
"Dansdomaren Dermot Clemenger tänker öppna en dansskola i Luleå tillsammans med Ann Wilson.

– Vi ser att det finns en marknad, säger Dermot Clemenger.

Dermot Clemenger och Ann Wilson är två av tre jurymedlemmar i det populära tv-programmet Let´s dance. Båda driver också dansskolor, Ann Wilson har sin skola i Helsingborg och Dermot Clemenger har två skolor, i Örebro och Hallsberg. Nu tänker de jobba ihop, i januari öppnar de dansskola i Skara och nästa höst är det dags att öppna i Luleå, om planerna går i lås.

– Jag har varit och tittat på lokaler i helgen. Vi håller på att utforma ett förslag på ritningar hur lokalen ska kunna se ut, säger Dermot Clemenger.

Kommer du själv att undervisa?
– Ja, självklart kommer jag att vara aktiv i verksamheten, men inte varje dag och varje vecka. Ann och jag kommer att kvalitetssäkra undervisningen, säger Dermot Clemenger.

På vilket sätt skulle dansskolan skilja sig från en danskurs hos en förening?
– Att vi skulle ha alla kurser på en och samma plats. Föreningsliv och en dansskola är totalt skilda områden. En dansskola drivs ofta av danspedagoger, till skillnad från en förening som drivs av aktiva dansare som är väldigt duktiga på det de gör, men kanske saknar pedagogiken, säger Dermot Clemenger.

Danssugna brukar beklaga att det inte längre finns något dansställe i Luleå?
– Det var någon som nämnde det i helgen. Kanske vi får ändra på det också så småningom. De flesta människor väljer gå på danskurs för att det tilltalar dem, istället för att gå på gym kan man gå på danskurs tillsammans med sin partner, säger Dermot Clemenger."


Källa: Norrbottens Kuriren

Glöm inte att "Gilla", "Dela" och "Kommentera", detta måste fler få reda på!

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-10-02, kl 09:39

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution