/// Skaras framtid står på spel

Skaras framtid står på spel

I dag är det 443 dagar kvar till nästa kommunalval och det är rörigare i Skarapolitiken än på länge. Vi kan läsa nya politiska insändare i lokalpressen var och varannan dag. Blockalliansen är bruten och partierna driver fram sina argument i olika frågor. De som inte håller med kontrar med egna insändare ... och så har det hållit på en längre tid nu. Även i sociala medier, så som Facebook och Twitter, finns det gott om åsikter och kommentarer.

Främst verkar det handla om frågor som: Ny skola för årskurs 7 till 9, Nytt stadshus, Utförsäljning av fastigheter, Medfinansiering av utbyggnaden av E20, Eventuell skattehöjning, men även andra frågor är är på tapeten.

Skaras invånare röstar om 443 dagar, men vem skall de lägga sin röst på och varför?


Nu när det politiska landskapet förändras och nya samarbeten och kanske till och med nya allianser bildas så är det extra angeläget att väljarna ges möjlighet att se hur respektive parti förhåller sig till olika frågor. Möjligheten att kunna få en bra överblick är svår. Jag gissar att det är fler än jag som upplever att politiker är svåra att tolka. När de får frågor så låter allas svar som det ”rätta”. De är ju taktiker och utelämnar vissa saker, lyfter fram andra och tolkningsmöjligheterna blir många. Alla verkar ju ha ”rätt”.

Tydlighet är viktigt för väljarna

LoveSkara har uppvaktat samtliga Skarapartier och sökt samarbete kring en ny avdelning, med lokalpolitik, på hemsidan loveskara.se. Jag tror att en sådan avdelning kommer hjälpa oss väljare. Där kan olika frågor tas upp och partierna ges möjlighet att svara (på ett kort och begripligt sätt). Skaraborna kan då enkelt jämföra partierna i fråga för fråga.

Partiernas representanter

Varje parti ställer upp med ett antal representanter, det är ju dessa vi väljer. Vilka är dessa lokalpolitiker? Vad vill de med Skara? Hur ser deras visioner ut? Hur skall de föra in Skara i framtiden och varför är det så bra?

Frågorna och kandidaterna är många, genom att presentera dem på hemsidan så kan var och en se vilka de är och hur de ser på Skara och dess framtid. Demokratiskt, tydligt och bra, för alla.

Önskvärt är självklart att samtliga partier ser fördelarna och samverkar

Efter ett möte (alla partier medverkade inte), ett antal mail och några telefonsamtal så börjar det bli dags för respektive parti att ta ställning. Vill de medverka på LoveSkara och ge Skaraborna tydlig information och korrekt fakta eller ej?

Fram till 1 juli har varje parti möjlighet att internt diskutera huruvida de är för eller emot en medverkan. Hitintills har Socialdemokraterna meddelat att de, av olika anledningar, behöver lite längre betänketid. Det har de givetvis fått. I övrigt är det endast Folkpartiet som lämnat besked till mig och de vill inte medverka. Någon motivering lämnade de inte utan de skrev ett mail;


”Styrelsen för Folkpatiet Liberalerna i Skara har 2013-06-19 beslutat att tacka nej till att delta i websidan Love Skara.

MVH
Jan-Erik Augustsson
Ordförande FP i Skara”


Jag respekterar givetvis detta, även om jag blir besviken. Väljer de andra partierna att medverka så kommer Folkpartiet självklart få möjlighet att ansluta sig senare, om de vill. Det gäller dock att de andra går med, annars tappar konceptet mening.


LoveSkara, en opolitisk plattform för Skara

Värt att nämna i sammanhanget är att konceptet LoveSkara tar inte ställning i politiska frågor och driver inte några politiska frågor. LoveSkara är till för Skara och alla som är intresserade av orten och för de som vill Skaras bästa.

Modiga nog?

Är partierna modiga nog att ta till vara på mitt engagemang och min kunskap. Är de vakna nog att se fördelarna i förslaget och samarbetet? Jag har 15 års erfarenhet av Internetbranschen och jag använder den för att bidra till mitt kära lilla Skara på eget initiativ. Jag har 100% ärliga avsikter och vill bara gott. Mitt förslag är egentligen inget märkvärdigt utan borde vara något naturligt för alla kommuner. Jag skulle bli oerhört stolt om vårt Skara kan ta täten och visa de andra kommunerna att vi vill, vågar och kan.

Vad tycker du som väljare?

Min ”utsträckta hand” till partierna kommer från mina egna önskemål om hur politiken bör använda Internets möjligheter och kraft. De partier som antog min inbjudan och deltog vid mötet i början av april blev nyfikna och bad mig ta fram ett koncept, med tillhörande kostnadsbild. Det har de fått och det är detta de skall ta ställning till, helst före 1 juli.

Det skulle vara mycket intressant ifall du som läser detta kan dela med dig om vad du tycker. Är en avdelning med lokalpolitik en bra idé? Skulle du kunna tänka dig att använda dig av den, eller är jag helt ute och ”cyklar”? Dela gärna med dig av dina tankar och åsikter genom att ”Gilla” och ”Kommentera” nedan.

Tack för att du tog dig tid att läsa!

/Andréas Polzer

Statistikfaktan i bildspelet kommer från: Valresultatet.se

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-06-28, kl 11:30

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution