/// Modigt och viktigt - Del 1

5 januari / 2013

Modigt och viktigt - Del 1

Vid tider med lågkonjunktur och finanskris är det extra värdefullt om olika satsningar görs. I Skara har vi lyckligtvis flera privata aktörer som går bra och väljer att investera på olika sätt.

De stora företagen kan naturligt nog satsa i större investeringar och byggen, de mindre aktörerna gör mindre satsningar, alla är värda väldigt mycket för Skara och för oss som bor här.

Jag tänker exempelvis på familjen Roser som planerar utbyggnad och renovering av både hotell och teaterverksamheten. Jula AB tänker utöka lager och kontor ytterligare. Skara Frys håller på och bygger nytt. I centrum har flera butiker (Lia in fashion, Design & Sömnad) nyligen skaffat sig större och bättre lokaler, vi har ett nytt café. Fler satsningar av olika slag och storlek är på gång.

Satsningarna, oavsett omfattning och område, skapar fler arbetstillfällen och ger ett ökat utbud och mervärde, parametrar vilka är oerhört viktiga för vår lilla stads framtid.

Känner du till några fler Skarasatsningar?

Vad gör Skara kommun för investeringar?

Det är viktigt att det inte bara är det privata näringslivet som satsar och investerar, kommunen måste göra sitt också. Jag skall försöka få till en träff med vår Näringslivschef och ta reda på vad hon och kommunen har på gång.

Det blir således minst ett uppföljande blogginlägg i detta så viktiga ämne.

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-01-05, kl 18:19

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution