/// Julen börjar här!

12 november / 2013

Julen börjar här!

Skaras lilla format och gemytliga stadsbild passar perfekt för att försätta oss i riktig julstämning. I år förädlar föreningen M.E.G.A konceptet "Julstaden Skara" och inför nästa jul skall ambitionsnivån höjas ytterligare. Ett lyckat och bra koncept blir således ännu bättre. Detta finner jag otroligt roligt och jag glädjs åt att fina Skara står sig väl i en allt hårdnande konkurrens. I M.E.G.A-bloggen finns mer att läsa om "Julstaden Skara".

Dagsnäs slott inleder julen

I år är det den tolfte gången i ordningen som familjen Dagsánth, ägare av Dagsnäs Slott, arrangerar den omåttligt populära julmässan vid Dagsnäs slott. Intill Hornborgasjön kommer i år 105 utställare vilket gör mässan till en av de största i hela Västra Götalandsregionen.

Dagsnäs slott är ett 1700-tals slott beläget vid Hornborgasjöns strand, mellan Skara och Falköping (intill riksväg 184), en unik miljö mitt i tranriket, området är ett välkänt utflyktsmål samt inspelningsplats för Skandinaviens största filmsatsning, Arn -tempelriddaren.

Julmässan 2013 är alltså den tolfte i ordningen, såväl utställare som besökare klassar Dagsnäs julmässa som en av de bästa i Västsverige, mycket tack vare den genuina miljön, kvalitén på hantverk och mat, väl fungerande organisation samt trevliga kringaktiviteter.

Mässan äger rum 21-24 november

Den hålls i slottsstallet, 1600 kvm uppvärmd yta rikligt med ljus och gemytlig miljö. Kringarrangemang såsom marschaller, granar, adventsljus och likande, ja allt som bidrar till en stämningsfull atmosfär, arrangeras med största engagemang av mässgeneralen och ägarinnan av Dagsnäs Slott, Katarina Dagsánth, med personal.

Hantverk, delikatesser, underhållning, aktiviteter

Ett digert program av sång och musik garanterar julstämningen under mässdagarna. Det finns även möjlighet att prova en jaktskyttesimulator.

I Slottsträdgården är det hunduppvisning och för de yngre besökarna erbjuds ponnyridning.

I år finns även ett kulturtält med konst och café. För mer information och aktuellt program besök mässans hemsida: dagsnasslott.se

Inled julen i Skara, besök Dagsnäs Slott

Gör som tusentals andra och kom i härlig julstämning tillsammans i Skara. Vi ses!

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-11-12, kl 09:20

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution