/// Skara Sommarland 2013

Skara Sommarland 2013

De senaste veckorna har jag haft förmånen att lyssna till Skara Sommarlands "nya" VD, Hans Ericsson vid ett par tillfällen. Han har med stor entusiasm och professionalism berättat om parken och de satsningar som görs där. Jag är stolt och väldigt glad över att vårt lilla Skara har en sådan fantastisk anläggning i vår närhet.

Måtte fjolårets myckna regnande vara ett minne blott och att årets sommar bjuder på bättre väder, för såväl Skara Sommarland som för oss andra!


Hans Ericsson, VD Skara Sommarland

Hans Ericsson är sedan hösten 2012 ny VD för Skara Sommarland. Han kommer ursprungligen från Malung och har ett förflutet som alpin skidåkare. Han har bland annat arbetat hos Rossignol och drivit skidanläggningen Branäs.

Skandinaviens största vattenpark

Skara Sommarland är Skandinaviens största vattenpark med över 4 miljoner liter vatten. De tempererade poolerna håller drygt 25 grader. Utöver vattenattraktioner så finns ett stort fint tivoliområde, gokarts, restauranger och kiosker. Parkens camping erbjuder 300 stugor och 500 campingplatser.

Sommarland har stora lekparker med bl.a. Sveriges största lekborg, trampbilar, elbilar, båtar, spel och chokladhjul. Därutöver finns kiosker, butiker och restauranger.

Nyheter 2013

Bigdrop, Nya gokarts, om- och tillbyggd campingrestaurang, förbättrat servicehus på campingen

Om Bigdrop:


”Du kliver in i en röd kapsel högt ovan jord och dörren stängs bakom dig. Du sluter ögonen, korsar armar och ben och lystrar till nedräkningen. I nästa stund öppnas en fallucka under dig och du faller 21 meter fritt i 60 km i timmen. Big Drop, årets nyhet på Skara Sommarland, är Europas högsta vattenfrittfall med fallucka.”


Koncernen, Parks and resorts

Årets totala investeringar 122 miljoner (drygt 8 miljoner på Skara Sommarland), sedan 2006 över en miljard investerats. Det kommer även stora satsningar under de kommande åren.

Koncernen ”Parks and Resorts” innehåller 5 parker, Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik samt Skara Sommarland. Just nu arbetas det med att ta fram masterplaner för samtliga parker, vilket innebär i stort att man planerar och koordinerar alla framtida investeringar lång tid i förväg.

Ägarfamiljen återinvesterar all vinst och bygger för framtida generationer.

Koncernen utbildar samtlig personal i sin egen akademi. Personalen kallas för ”artister” och jobbar utifrån att man står på scenen när man arbetar. Artisterna skall prestera sitt bästa varje gång.

Ett givet besöksmål för barnfamiljen

Då jag har två pojkar, 7 och 9 år, så är ett flertal besök till parken en given semesteraktivitet. Det lutar åt att det blir säsongskort till hela familjen i år igen

När var du på Skara Sommarland senast och vilken attraktion är din favorit?

/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-05-13, kl 10:26

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution