/// Skara Sommarland fyller 30 år

17 december / 2013

Skara Sommarland fyller 30 år

Varje säsong gästas vårt fantastiska Skara Sommarland av flera hundra tusen lek- och badsugna gäster. Nöjesparken erbjuder något för alla, stora som små.

Skara Sommarland sätter Skara på kartan

Ända sedan Bert Karlsson 1984 förvandlade grusgropen intill Axevalla Travbana till en nöjespark har Sommarland spelat en stor, viktig och avgörande roll för vår lilla charmiga stad.

Som en av Nordens största nöjesparker, lockar Sommarland gäster från när och fjärran och sätter Skara på turistkartan bland besöksmål som Läckö slott, Karlsborgs fästning, Göta kanal, Liseberg, Gröna Lund med flera andra. Att ha en så stark publikmagnet i sin omedelbara närhet är en dröm för alla orter.

Viktig arbetsgivare för regionens unga

Parks & Resorts Scandinavia AB, som numera äger parken, utvecklar den till att bli en park i världsklass och i det arbetet är dess personal en viktig ingrediens. Merparten av de anställda är ungdomar från Skara och kringliggande orter.

För många av dem är Skara Sommarland deras första kontakt med arbetslivet och alla utbildas de i Parks and Resorts Academy. Med ”Gästen i Fokus” ges alla värdefull träning i hur Skara Sommarland skall överträffa sina gästers förväntningar.

Under de senaste 30 åren har många Skarabor tagit hand om och underhållit miljontals gäster och alla i Skara känner någon som arbetat där.

30 års jubileum - 2014

Nästa år är det alltså 30 år sedan parken öppnades och jag är oerhört stolt och glad över ”vår egen” nöjespark. Under 2013 upplevde Skara Sommarland en framgångsrik säsong, på hemsidan står det:

”Skandinaviens största vattenpark ökade besöksantalet med 15 % jämfört med fjolåret, trots en nio dagar kortare säsong. Skara Sommarland nådde därmed över drömgränsen om 300 000 besökare. En starkt bidragande orsak till gästtillströmningen är den nya, våghalsiga attraktionen Big Drop som har lockat nya målgrupper till vattenparken.”

Efter 30 år lockas alltså fler än 300 000 besökare och jag är knappast ensam om att se fram emot nästa sommars åtskilliga besök i parken. Om det blir några nyheter eller speciella överraskningar kring jubileet återstår att se.

Tack till alla som ...

Någonsin arbetat eller på annat sätt bidragit till 30 underhållande år. Jag ser med spänning fram emot 30 till

Har du besökt Skara Sommarland och vilken attraktion är din favorit?


/Andréas Polzer

* * *
• Bild 2: Gräsmark
• Bild 3: Pieter Kuiper

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2013-12-17, kl 10:04

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution