/// Tack Lars-Göran!

Tack Lars-Göran!

Skara sörjer en av ortens viktigaste personer, under modern tid. Lars-Göran Blank, Julas grundare och delägare, avled under lördagskvällen efter en tids sjukdom.

Mannen bakom ett av Skaras viktigaste företag

Lars-Göran och Irene Blank grundade 1979 Jula Industrier, som blev grunden till Jula AB. Lars-Göran var under många år VD och en drivande kraft i Julas utveckling och expansion. Han var superentreprenören som älskade att göra affärer. Han var orädd och startade företag utan egentliga resurser men med en fast övertygelse att inget var omöjligt.

2005 blev Lars-Göran tillsammans med sonen Karl-Johan Blank årets företagare i Skara.

2011 mottog Lars-Göran Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för framstående entreprenörskap.

108 000 m² och växer ytterligare

Julas huvudkontor och centrallager i Skara blir efter den planerade utbyggnaden Sveriges största i sitt slag. Där arbetar cirka 400 personer, lägg därtill personalen på Varuhuset i Skara, så förstår vem som helst att Jula AB är mycket viktig för lilla Skara.

Jula har cirka 2 300 anställda och totalt 67 varuhus, 38 i Sverige, 19 i Norge och 10 i Polen.

Fastigheter, hotell, camping, äventyrsgolf, konstgalleri ...

Lars-Görans entreprenörskap spred sig utanför Julas verksamhet och har i allra högsta grad bidragit till Skaras utveckling. Jag tänker bland annat på de 20-talet fastigheter som köpts, bygget av Jula Hotell, satsningen på Jula Camping & Stugby och inte minst på den världsunika konsthallen där verk av Anders Zorn, Bruno Liljefors, Carl Larsson m fl. finns att beskåda här. Helt gratis dessutom!

(Det finns säkerligen ännu fler saker, som jag inte känner till, men som Lars-Göran bidragit till. Känner du till något, berätta då gärna i en kommentar nedan!)

Familjen Blank

Lars-Görans familj har tillsammans med Lars-Göran visat med all tydlighet att de även i framtiden tror och satsar i Skara, det skall vi vara oerhört stolta och glada över. Det är av största vikt att vi i Skara tar tillvara på människor med driv och engagemang. Skara har förmånen att ha flera familjer som gör stora insatser för orten.

Personligen kände jag inte Lars-Göran, men ur mitt "Skaraentreprenörsperspektiv" kan jag inte annat än att vara djupt imponerad och tacksam över företagaren Lars-Görans livsgärning. Det är sannerligen inte vem som helst som kan skapa en framgång likt den han och hans familj skapat.

Jag är glad och stolt över min stad och över det Lars-Göran gjort för Skara.
Tack Lars-Göran, tusen tack!


/Andréas Polzer

Skribent: Loveskara
Inlägget skrevs 2014-03-04, kl 08:17

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution