/// Om bloggaren Jessica Bergne

  • Jessica Bergne

Om Jessica

Jag heter Jessica Bergne och är född i Nynäshamn som ligger vid ostkusten, söder om Stockholm. Vi flyttade hit till Skara 1966 – samma år som Vår Vänliga Vardag introducerades. Idag bor jag i mitt föräldrahem strax utanför Skara tillsammans med min man Håkan och min son Oliver. Vi har också två döttrar, Jennifer och Louise, som har flyttat hemifrån. Glädjande nog har dom stannat i Skara båda två.

Först och främst är jag fru och mamma för familjen är det viktigaste för mig. Vidare beskrivs jag som positiv, energisk och har stort tålamod. Jag älskar att sortera fakta utifrån kaos och se en helhet och är lite av en kontrollmänniska som gärna vill ha svar på frågor innan dom är ställda.

Under skoltiden arbetade jag som fritidsledare inom kyrkan och var lokalvårdare på gamla Gullbergshallen. Efter skolan visste jag inte riktigt vad jag ville göra utan arbetade som lokalvårdare på Stora Ekeberg, vårdbiträde på Rosenhaga ålderdomshem och badbiträde på KSS.

1982 när jag arbetade som fritidsledare inom IOGT-NTO fick jag kontakt med en kvinna som sökte barnflicka i Paris. Jag fick inte det jobbet för hon var rädd att jag skulle längta hem. För att överbevisa henne åkte jag istället till Los Angeles och året efter fick jag jobbet i Paris. Efter ett år med familjen hade hon en väninna i London som behövde mig och ytterligare ett år senare fanns det en öppning som barnflicka i San Fransisco som jag inte kunde låta bli utan att ta. I San Fransisco arbetade jag också ideellt med att coacha blivande mödrar under förlossningar, och fick utbildning i labor coach som det heter. 1986 reste jag hem och sen dess har jag varit Skara trogen.

I nutid har jag gjort en personlig resa eftersom jag har minskat 44 kg i vikt genom att äta bättre och framför allt röra på mig mera.

Var och hur bor du?
Malmslunds Gård heter vårt hem. Det ligger ett par km från centrala Skara, norrut. Mina föräldrar köpte huset 1973 och min familj tog över 1997. Vi har ett boningshus, två fristående flygelbyggnader och ett torp på vår 8000 kvadratmeter stora tomt. Från början var det en fårhage på varje sida av tomten och idag är det gräsmattor med många underbara äpplen, päron och plommonträd. Mitt framför huset växer det en stor kastanj som är ett vårdträd planterat på 1800-talet då huset byggdes. När det är varmt på sommaren kan man gå in under trädet i skuggan då grenarna bildar som ett stort rum. Närmaste grannen är en hästgård så att vi bor på landet är det ingen tvekan om.

Vad gör du?
På Smhi är jag anställd som klimatobservatör vilket innebär att det är jag som rapporterar vädret från stationen Skara. Vidare är jag också anställd på IAC, vilket tidigare var Skaraplast. Där är jag operatör och monterar plastbitar som blir till inredningsdetaljer inom fordonsindustrin. Jag är politiker och sitter med som ersättare i barn- och utbildningsnämnden. Inom IFMetall är jag sekreterare i klubben på IAC och jag är även kassör i Handelsbolaget Planteringens Vatten. Ett handelsbolag som vi grannar startade då vi grävde för kommunalt vatten och avlopp samt fiber.

Hur gammal är du?
1963, i mars, föddes jag och förra året fyllde jag således 50 år. Eftersom jag är född i början på mars så är mitt stjärntecken Fisken. Som fisk är jag lättsårad och känslig. Jag har stort tålamod och tycker inte om orättvisor och bråk. Jag trivs ensam men älskar människor och människors olikheter. Konst och musik och annat som berör tycker jag mycket om.

Vad har du för fritidsintressen?
Familjen är nummer ett, alla kategorier! Jag har inte haft några speciella fritidsintressen under tiden som våra barn har vuxit upp utan familjen har varit medelpunkten i mitt liv. I och med att barnen nu är vuxna träder jag in i en ny era – en era där det finns tid för fritidsintressen på ett annat sätt än tidigare. Jag utforskar fortfarande vad jag tycker om att göra och paletten fylls med mer och fler saker allt eftersom tiden går.

Att promenera och simma är två självklara intressen. Jag har börjat att springa så smått och det kommer jag att fortsätta med. Gymmet upptar en stor del av min lediga tid. Där går jag på diverse pass men främst så spinner jag (cyklar på spinningcykel ihop med andra under ledning av instruktör och med hög musik i rummet). Jag har svårt att göra ingenting så fritidsintressen kommer säkert att bli flera.

Vilka ämnen skriver du om?
Jag har aldrig bloggat tidigare så helt ärligt har jag ingen aning om vad jag kommer att skriva om. Troligen blir det om min vardag i Skara. Jag vill inte begränsa mig genom en etikett men träning, hälsa och personlig förändring kommer helt klart att finnas med.

Varför bloggar du på LoveSkara?
2014 har jag som mål att utmana mig själv och att stärka min självkänsla och mitt självförtroende så när Andreas frågade mig om jag ville börja blogga kändes det som en utmaning värd att ta vara på. Jag tycker att LoveSkara är ett otroligt bra initiativ och vill jättegärna bidra till att få Skara på den positiva kartan.

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution