/// SkaRun

SkaRun

I ett mycket svagt ögonblick, kanske till och med kan åberopa tillfällig sinnesförvirring , lovade jag min dotter att nästa år då ska vi springa lopp! 

Springa

Till att börja med så måste jag redigera ordet springa. Jogga, eller till och med lufsa, är ett mera korrekt ordval. 
Tar mig hjälpligt framåt i något snabbare takt än att promenera är en annan synonym. Tror nog att en rejäl power walk håller ungefär samma hastighet. Men strunt samma - jag "springer"!

Nybörjarjogg

I ärlighetens namn ska sägas att inte sjutton hade jag kommit så här långt utan passet nybörjarjogg på hälsostudion i Skara!
Jag har försökt förut men tyckt det varit orimligt jobbigt och gissa vad?!? Jag gjorde det klassiska nybörjarfelet och gick ut för hårt och fort! 
Med instruktör Jessicas hjälp (numera certifierad PT) har jag nu lärt mig att lufsa/jogga i en takt där man fortfarande kan prata, är rätt väg att gå. Eller ja, springa
På passet blandar vi gång och jogg och utökar tiden varje vecka samt att vi får en hemuppgift också! Jogga ett visst antal minuter och där är vi nu uppe i hela 20 minuter! Vem hade trott det? Om mig!

Spår

I Skara finns både Petersburg och Planteringen som har bra slingor att springa i, med varierande längd. Det finns fler vandringsstråk om man räknar in asfalt i stan samt att Tempelbacken också kan stolta med en nygammal bana. Den är otroligt vacker med underbar natur och bra iordninggjorda spångar etc. Min favorit är nog Planteringen men Petersburg kommer strax efter på plats två. Att springa på asfalt är ju inte det ultimata underlaget men för att promenera funkar Hälsans Skara jättebra.

SkaRun

Blir du sugen på att springa? På facebook finns en grupp - SkaRun - som träffas ute i Petersburg och springer tillsammans. Inga krav utan kom som du är och om det passar just dig! Så gott som varje söndag, 09.30, finns det några från gruppen i Petersburg. Dom springer runt 20 km förutom om det är maraton på gång – då kan det bli något 30 km pass också. Farten är runt 6 min tempo men ibland finns det någon som drar iväg lite extra.
SkaRun är ingen förening utan en grupp som gillar att springa. Mängdträning är deras ledord, både för förbränningens skull men också för att skaderisken blir mycket lägre än om man skulle kuta på max hela tiden.
Alla är välkomna att följa med och får gärna gå med i gruppen SkaRun på facebook. Allt som oftast kan det slängas ut en förfrågan om en springrunda som man kan haka på om man vill och tränar man till ett lopp, typ Göteborgsvarvet, är grabbarna och tjejerna ett perfekt umgänge för att komma iform med

Lopp

Tillbaka till början igen. Att springa lopp! Cirkeln sluts! 
Jag vet att det finns tjejmil, vårrus och blodomlopp men vill ha tips på fler springande, joggande och lufsande aktiviteter till 2015! Tipsa mig!!!  
Vem vet: kanske ses vi därute!?! Dottern brukar få igenom det hon beslutar och oss emellan - det känns lite spännande också (men berätta nu inte att jag sa det för henne)

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-07-04, kl 21:28

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution