/// Skara färgades lila

24 mars / 2014

Skara färgades lila

Det blev inget rekord med publiksiffrorna men 575 var vi som gav vårt stöd i ”borgen”, in i det sista. Purple Corner var i sitt ässe och hela hallen tycktes koka mellan varven i en match som började svagt men som minsann tog sig och blev den folkfest jag beskrev i förra inlägget!

Vinst

Och visst blev det vinst mot Eskilstuna GUIF! 24-21 blev slutsiffrorna. Jessica Karlsson hade det emellanåt stressigt då målen duggade tätt men det märktes minsann inte i hennes lugna trygga rapportering under matchen. Vilket proffs hon är!

Skadad

Malin Walette fick rycka in till motståndarlaget när en av spelarna drog på sig en handskada – också proffsigt att ställa upp för alla på plan, inte bara egna laget!
Skara HF klarade sig utan skador trots att matchen bitvis var rätt tuff. Något plåster på en haka var det enda. Tjejerna är grymma i att ta närkamper och att flyga genom luften för att sen landa som kanande sälar på golvet. Sen upp igen och fortsätta som om inget hänt – annat vore det väl om det var fotboll som spelades...
En eloge till målvakten Ellen Wallander som tränade spagat och diverse andra formationer som jag troligen skulle legat på sjukhus vid det här laget om jag provat.

Sista matchen

Matchen i Skara idrottshall blev Niclas Brinkhammars sista match med Skara HF rapporterades det efter matchens slut. Inga ”hard feelings” eller missnöje finns bakom beslutet skriver man på Skara HF:s hemsida utan beslutet var ömsesidigt och togs redan i februari.
Och visst var det ett proffsigt avslut! Trots diverse missnöjdheter behöll Brinkhammar sitt lugn - till skillnad mot tränaren i motståndarlaget (såg vi ett gult kort fladdra till där?) - och han fick en välförtjänt sista vinst!

Flaggan i topp

Skara HF avslutar med flaggan i topp och som matchens lirare Alexandra Roos (@ACSRoos) twittrar: "Stolt över laget, en hederlig femteplats i Allsvenskan och avslutar med en vinst. Ett stort steg framåt och början på något väldigt bra.."
Elitserien finns kvar och att döma av ömheten i publikens handflator och trycket i ”borgen” igår så har tjejerna framtiden för sig och vi i Skara många, många härliga matcher att se fram emot nästa säsong!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-03-24, kl 10:13

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution