/// En glass är en glass är en GLASS!

6 augusti / 2015

En glass är en glass är en GLASS!

En semester utan sol är trots allt en semester. En semester utan bad är också helt klart en semester. Men en semester utan glass? Nej, det går inte! Glass är ett måste! Livet är för kort för att inte äta glass eller som Herregud & Co uttrycker det: "Allting har sin tid! Nu är det perfekt tid att äta glass!"

Favoriten

Min absoluta favorit har alltid varit Gula Paviljongen i Hjo. Deras hemgjorda, ekologiska glass är UNDERBAR! Vad sägs om smaker som till exempel cocos, rabarber, ingefära och sorbet med smak av lingon och allt serverat i egenhändigt gräddade ekologiska strutar.
En tur till Hjo blir det varje semester!

Ny favorit

I år åkte vi av en händelse på vägen mot Grästorp och där på en skylt stod det något om glass. Vi var minsann inte nödbedda utan svängde raskt in på gårdsplanen. Ett hus placerat mitt ute på "slätta" med någon form av ladugård intill. Såg väl inte så jättespännande ut men nu var vi ju där så vi gick in.
Men hallå! Stoppa pressarna! Stanna tiden! Vi hade hamnat i glassens Mecca!

Det är så gott så man vill börja gråta

Glassen hade smaker som honung, kardemumma, citronmaräng, pepparkaka, saffran, choklad/mynta, kaffe/kanel och flera smaker till. Den tillverkas på plats av, lyssna nu och häpna: ägg från egna hönor! Bara gulorna används till glassen och fiffiga som dessa underbara människor är så bakas det maränger av vitorna. Dom naturella marängerna som vi fick till glassen var perfekta. Spröda utanpå och mjuka inuti! Just sådär som det är så vansinnigt svårt att få mina egna maränger, men ju så gott!
Dottern sammanfattade det hela klockrent: -"Det är så gott så man vill börja gråta!"

Vad sägs om hallonketchup eller en rabarberhutt?

Det fanns mer att upptäcka i butiken/serveringen. Många olika sorters kex, rökt salt, Mäjens egen musli gjord på nakenhavre, lingon och blåbär är bara några exempel. Och skorpor. Vilka skorpor! Vanebildande är ordet som beskriver dom!
Sist men absolut värt resan dit var Mäjen och hennes familj! Så välkomnade och rent ut sagt hemma vi kände oss hos denna genomtrevliga familj.
En sak är helt säker - dom hönsen har det bra, i den familjen!

Skara

Måste man ut och åka för att äta glass undrar du nog nu. Nej, absolut inte! Den bästa mjukglassen jag någonsin ätit finns i hjärtat av Skara - på Störners! Förr fanns den på Gottis så Lotta Engberg hade helt rätt i att efterfråga vart Gottis (som hade den bästa mjukglassen) tagit vägen när hon gästade Allsången under förra Skarakvällarna. Hoppas hon hittade till Störners - dit återkommer man när man en gång smakat mjukglassen, det är ett som är säkert

Hos Mäjen

Jag tänker inte berätta hur många glasskulor vi åt! Nej, det tänker jag inte för det som händer hos Mäjen stannar hos Mäjen (det känns tryggt)! Vad jag kan berätta är att det är första gången i mitt 52-åriga liv som jag har suttit och faktiskt låtit mmm medans jag åt! Och Mäjen kom förbi och viskade: -"Det där tycker jag om att höra"!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-08-06, kl 20:48

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution