/// Något för Alla

1 september / 2017
Taggar: Skara, 2017

Något för Alla

Semestrarna börjar ta slut och vardagen är tillbaka. Kanske en känsla av ordning och reda när rutinerna kommer tillbaka. Fast ett visst vemod infinner sig också, i alla fall hos mig. Jättelänge till nästa ledighet – julen.
Men tur då att vi bor i just Skara där det finns något för alla: hela hösten

Barn

Hoppet loppet är redan igång. Varje onsdag, i Fornbyn, är det ren och underbar glädje i rörelsens tecken. Alla generationer tillsammans och med barnen i centrum. Läs mer här

Film

Det finns väl knappast något mysigare än att krypa in i biomörkret, sjunka ner i Biograf Grands mjuka, välkomnande fåtöljer och glömma tid och rum. Självklart visas det bio SJU dagar i veckan och en fredag i månaden är det eftermiddagsfilm.
Bio Kontrast har också startat med sina torsdagsfilmer och redan nu kan du boka in Skaras Filmfestival i almanackan: 16-22 november.

Mat

Idag är det fredag och gissa vad jag ätit? Jo, Fredagsgourmet från Mattipset i Skara. Så genialt enkelt att bara hämta och värma och servera. Hela middagen, med efterrätt, liksom bara klart. Och bröd köper vi till på Mattipset också. Mums!

Träning

Visst känns det skönt att komma igång med träningen efter sommaren? Jobbigt, jo visst, men skönt ändå. Alla gym i Skara är igång och alla har sin nisch och sina erbjudanden. Mitt gym är Hälsostudion. Där är jag instruktör, en mycket stolt instruktör. Vill du komma och hälsa på är måndagar 18.30 en bra tid. Då har jag nybörjarspinning och det är, i mitt tycke, ett av veckans bästa pass. Eller: ”Nu Börjar Spinning med en touch av Allsång” som jag döpt om det till.

Närproducerat

Apropå måndagar. Varannan måndag är jag på badhusparkering och inhandlar färska, fräscha råvaror tillsammans med MÅNGA andra.
Reko-ring Skara är bland det bästa som hänt. Läs mer här och GÅ MED! Du lär inte ångra dig – jag lovar!

Hösten är här

Jag älskar hösten med sin klara luft och många syremolekyler som dansar cha-cha rätt in i kroppen på mig! Naturen blir vackrare för var dag med sprakande färger och allt som mognar. Blev så glad idag när jag åkte förbi ett hus som ställt ut äpplen för alla att smaka av. Underbart att dela med sig när man har mer än vad som går åt.

Vare sig du är lika lyrisk över hösten som jag, eller kanske lite mer dämpad
Det finns något för ALLA!
I Skara finns det från och med idag också en riktig herr-affär! Det ni! Knutens Herrkläder
Som sagt: Något för Alla
eller som jag säger på gymmet:
Kom som du Är! Gör vad du Kan! Och ha SKÖJ!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2017-09-01, kl 19:20

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution