/// Vad gör du i helgen? del TVÅ

30 juli / 2015
Taggar: 2015, Skara, engreb, tips,

Vad gör du i helgen? del TVÅ

I min privata blogg på Engreb skriver jag om hur viktigt det är att bry sig om sig själv! Ja, det är självklart viktigt att bry sig om andra, kända och okända, och att acceptera att vi alla är olika. Men oss själva missar vi ofta att bry oss om det där lilla extra: att lyssna på hur vi mår och när vi mår som bäst. Eller som min fina vän Moa skriver - And if I asked you to name all the things that you love, how long would it take for you to name yourself -

Tips TVÅ

Med ovan ord i tanken vill jag tipsa om två människor (tips ETT finns här) som verkligen lyssnat inåt och beslutat något med sig själv i tanken. Håll i er – här kommer tips nummer TVÅ!

Idyll i Sverige

I sommar har jag, som andra somrar, åkt på dagsutflykter. Jag har tagit bilen och åkt på den ena grusvägen efter den andra och verkligen njutit av idyllen Sverige. Stannat till för en fika här och handlat i en gårdsaffär där. I Istrum stannade jag vid ett rött litet hus med vita knutar där det stod Öppet på en skylt vid vägen. Spännande! Vad kunde det vara? Jag parkerade på det gröna gräset och gick över det knastrande gruset fram till dörren. Väl innanför den gamla ytterdörren, som fick stängas med kraft och en extra knyck...

...Är vi i Paris?

Den svenska idyllen var lämnad utanför och jag befann mig i en helt ny värld. En värld full av konst, smycken, möbler och – Wow! En vacker kvinna som klippt ur en elegant europeisk tidning. Jösses, här måste min obefintliga franska blandas med stapplande engelska: vad hade jag gett mig in i? Men döm om min förvåning när Mercedes hälsade mig välkommen, på ren svenska. Ja, till och med lite västgötska toner kunde jag urskilja tror jag minsann

Tankevurpa

Jag stammade till lite! Tankevurpan var total! Här står jag mitt i ett falurött hus med vita knutar omgiven av de vackraste saker du kan föreställa dig och med konstnärinnan varmt välkomnande framför mig, pratandes svenska!
Jag tror hon förstod att jag var lite vimmelkantig för hon gav mig genast möjligheten att gå runt och kika, på egen hand. Och kika det gjorde jag! Jag tror att jag var i varje rum minst fyra gånger – varje gång för att upptäcka något nytt!
Det var smycken vackra nog för en drottning, möbler förgyllda och klädda med de häftigaste tyger, tavlor stora som en hel vägg och inte minst alla små detaljer som gjorde helheten komplett. På Engreb har jag samlat några av fotona från mitt besök på Istrums Gård.

Så osvenskt mitt i den svenska idyllen!

Detta var mitt första besök och jag kan LOVA att det minsann inte är det sista! House of Murat måste upplevas live! Flera gånger!!! Janice Mercedes Murat är möbelkonstnären som bjuder in oss till sitt galleri. Hon är utbildad i förgyllning, dekormåleri och möbeltapetsering och genom att använda dessa hantverk skapar hon konst! Men inte bara det! Hon har skapat en oas fylld med tyger, kuriosa, konst och underbara dofter mitt i det absolut svenskaste vi vet – den röda lilla stugan mitt i idyllen i Istrum.
Jag tror att det är just det som är så himla tilltalande – blandningen! Man står inne i Boutique & Galleri, House of Murat, och njuter av det exklusiva man har runt omkring sig SAMTIDIGT som man slänger ett öga ut genom det spröjsade fönstret och upplever storslagen gräsmatta med gamla fruktträd och högsommarblomster. Ja,det måste upplevas!!!

Och du kan uppleva det! Fredagar och Lördagar är den knarriga och svårstängda gamla dörren på det faluröda huset, med vita knutar, öppen för oss att gå in genom. För oss att uppleva: blandningen av det exklusiva, vackra, trendiga och ibland lite smått galna med den svenska underbara idyllen. Skapat av ännu en människa som hittat vad som gör just henne lycklig – och vi är inbjudna att vara lyckliga med henne!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-07-30, kl 20:09

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution