/// Liv efter Söndag?

3 augusti / 2014
Taggar: 2014, Skara, positiv, väder

Liv efter Söndag?

I fyra veckor har min tids-horisont slutat vid Söndag. Idag är vi här!

Under dessa veckor har det kommit 52.5 mm regn, varav 34.3 föll dygnet 7-8 juli. Det har varit allt från 30,4 grader varmt ner till under 10 och det har åskat fem gånger. Med andra ord har det varit det bästa vädret man kan hoppas på inför sin semester!

Semester

Skara har minsann inte alls haft semester utan snarare tvärt om har det myllrat på med skarabor och turister på dagar och kvällar i staden. Uteserveringarna har varit bemannade och stämningen har varit god! Skarakvällarna med allsång har varit pricken över i:t, grädden på moset och solen över Djäknescenen!

Trygga tecken

Igår såg jag första tranorna och redan i veckan kändes höstvinden både morgon och kväll. Men det är okej! Efter en semester med detta väder känns det skönt med trygga tecken som morgondimma, tranor och solnedgång till kvällsmaten.
Avsaknaden av lediga dagar, klämdagar och helger under hösten är total och det kan kännas tungt. Jag hoppas, och tror dock på en vacker andra hälft av året med mycket ljus som vi kan tanka inför vinterns mörka del.

Augusti

På torsdag är det utomhusbio på Djäknescenen! Känn ingen sorg visas på den stora filmduken. Innan kan man se filmen Tracks, på Grand biografen, och ändå hinna till utomhusvisningen
Lördagen den 9 augusti blir det Matmarknad igen, på Hötorget. Alltid lika spännande att se vilka maträtter som det bjuds på och vilken musik vi får avnjuta.
Torsdagen den 21 augusti spelar Teater Tidlös ”Då valde påven Skara” i Fornbyn. Brukar vara mycket välspelad och inlevelserik teater! Föreställningen spelas hela den helgen också
Sista helgen, 29-30 augusti, firar stiftet 1000 år! Det blir ett firande utan dess like med massor av musik, teater och lite cirkus.

Ett liv efter Söndag

Vädret kommer att vara ljust och fint ett tag till säger SMHI, myllret i staden kommer att fortsätta och även om klämdagarna lyser med sin frånvaro finns det evenemang att fylla min lediga tid med.
Ja, nu är i alla fall jag övertygad: Det finns ett liv efter söndag!

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-08-03, kl 16:08

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution