/// Val av gym!

Val av gym!

Mitt mål med träningen 2014 är att göra det bästa av mitt liv – det liv jag har här och nu – mitt enda liv!

Träning

Som jag nämnt tidigare tycker jag om att röra på mig. Närmare bestämt har jag svårt för att vara still och göra ingenting. Jag älskar när det blåser, jag njuter utav regn och kan inte få nog av rörelse i olika former. Det är energin jag går igång på! Endorfinerna (lycko-hormoner) dansar jitterbugg i mig och jag blir nöjd och glad, och får mindre värk.
Promenerar gör jag i mängd och 2014 har jag även börjat jogga så smått. Jag har ännu inte bestämt mig för om springa är min grej – det är ju rätt så jobbigt faktiskt

Gym

I Skara är vi lyckligt lottade som har flertalet gym att välja mellan. AK har alltid funnits där bredvid badet och i simhallen finns det också möjlighet till träning på maskiner. Sportlife har öppnat och har en ljus och stor anläggning med mängder av maskiner och utbud av pass. Friskis&Svettis står i begrepp att få nya, fina lokaler och där finns det en uppsjö av pass med inspirerande ledare.

Mitt val

Jag har valt Hälsostudion som mitt gym. Det finns många orsaker till varför men de tre tyngsta är:
Gemenskapen – alla härliga instruktörer och alla som tränar; vi är som en stor familj som saknar mig när jag inte kommer och som peppar mig när jag behöver det och som gläds med mig när träningen går bra (och ryter till på mig ibland så jag orkar lite till)
Lokalerna – gott om utrymme även när det är fullt med folk och många olika rum med maskiner/fria vikter som gör att det inte känns opersonligt utan mera hemmahos
Passen hur många olika pass som helst och när man tycker att nu har jag koll på alla så startar det något nytt; som till exempel tabata (mitt älska/hata)
Att träna på Hälsostudion ger mig mer än bara träning – det har gett mig en andra familj!

Att våga

I veckan gick jag på ett nytt pass, ja nytt för mig alltså. Det var muskelvarv med instruktör Jessica Kristensson. 45 sek på varje station med styrketräning och du tränar efter just din förmåga. Det kändes nervöst innan för gänget som kör passet är vana och sammansvetsade men jag hade inget att vara orolig för. Jag blev välkomnad av de som tränat länge och dom var snabbt framme och visade mig tillrätta. Under hela passet fanns Jessica där och vägledde mig om jag tvekade vid någon station. Inte så att hon vakade över mig (som expediterna kan göra i en affär, vilket gör mig galen) utan mera att hon fanns vid min sida varje gång jag behövde hjälp. Hur hon kunde veta det utan att jag sa något har jag ingen aning om men det funkade perfekt!
I ärlighetens namn kan jag erkänna att jag inte körde på för fullt så här första gången men nästa gång då blir det närmare 100 %.
Två varv på 20 stationer till medryckande musik och Jessicas glada rop, pepp och bus – nya passet satt som en smäck!

Nyheter

Jag skrev tidigare om mängden pass och att det kommer nya titt som tätt. Och minsann fick jag inte ett tips av Jessica på ett nytt till: Slow Flow som är ett styrkepass utan vikter i lugnt tempo med lång skön stretch och avslappning. Man använder sig utav den fantastiska kroppen och fokus är stabilitetsträning. Det kanske blir mitt nästa nya pass, vem vet...

Vinst

En dag fick jag reda på av två mycket goda vänner på gymmet att jag fanns med på Hälsostudions hemsida. Ja, det vet jag, svarade jag, för dom har frågat mig om mitt mål med träningen 2014. Men nu har du vunnit fick jag som svar!
Gissa om jag blev överraskad när det visade sig att jag hade varit på flest spinningpass och därför kunde hämta en ursnygg väska som pris En tävling som inte hade varit aviserad utan som bara dök upp som en extra bonus och sporre!
Precis så är mitt gym – välkomnande när man som mest behöver det! Tack Nina, Eva och Harriet för att ni finns och är sådär underbart underbara

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-03-27, kl 20:30

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution