/// Traditioner är trygg och nytt är...

Traditioner är trygg och nytt är spännande

Ikväll sjunger MV på Djäknetrappan som sig bör när det är Gustav Adolfsdagen. I andra städer äter man bakelser och i Skara får vi skönsång! Precis som det ska vara i en musikstad, eller hur?
Det handlar om traditioner. Traditioner som återkommer för det är ju just det dom gör – återkommer. Det är något riktigt tryggt över det återkommande, eller hur? Almanackan fylls på direkt första veckan i januari med traditioner och återkommande event.
Som MV:s sång på Djäkneskolans trappa klockan 18.00 den 6 november.

En annan återkommande händelse är kronmatchen med Skara HF. I höst den 7 november. Kronmatch betyder att det är gratis att gå in och att sponsorerna betalar en summa, lika som antalet besökare, till klubben. Självklart går vi man, kvinna och barn ur huse och fyller Borgen, eller hur? Det genererar en peng till Skara HF, det ger en härlig gemenskap och vi ger vårt stöd till det lila Laget. Men kom i god tid! Det lär bli lika fullt som förra året då det blev ”lapp på luckan”.
Vi möter Tyresö som ligger tvåa i tabellen. Vilka som ligger etta? SKARA HF förståss!!!

Jag har lite dåligt samvete. Jag skriver om handboll högt och lågt och på längden och tvären men jag är lite enkelspårig. Vi har faktiskt TVÅ bra lag i Skara! Och Skara HK spelar på söndag, derby mot Skövde! Med andra ord kan vi få en hel helg med spännande handboll!
Har sagt det förr och säger det igen: Vi är lyckligt lottade i Skara

Den 12 november är det ännu en tradition. Filmfestival a la 2015! Som jag längtar! Dryga 20 filmer kommer att visas under en vecka och jag har biljetter till 19 av filmerna!
Är du sugen på att veta vad jag tycker om filmerna jag ser kan du följa mig här på bloggen. Det blir många inlägg under veckan.
Men du! Köp biljetter redan nu! Premiärfilmen har varit slutsåld ett bra tag och det rullar på i biljettförsäljningen hela tiden.

Mycket traditioner blev det så något nytt är väl också på sin plats!
Mix&Go slår upp dörrarna samma dag som filmfestivalen. En salladsbar med diverse tilltugg. Eller vad sägs om: granola, persillade, pulled chicken, kakao nibs, raw paleo bars, bönchips, fruktbuffe och salladsbuffe! Och min personliga favorit: smoothies!

Man kan inte säga annat än:
Det är i Skara det händer – den helt underbart lagom stora småstaden

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-11-06, kl 07:20

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution