/// La La SkaraLand

11 februari / 2017
Taggar: Skara, 2017

La La SkaraLand

I kärlekens tecken och en önskan om en knockout

Alla Hjärtans Dag

På tisdag är det 2017 års hjärtdag. En kommersiell dag då vi konsumerar allt från choklad till nallebjörnar. Och visst är det fint att ge, och att få, men gemenskap är också fint. Jag slår hellre ett slag för att vi ska vara tillsammans och njuta av sällskapet. Inga sociala medier och inget överflöd av saker utan: Bara Vara Tillsammans

Singing in the Rain

På måndag visar biograf Grand i Skara originalfilmen Singing in the Rain. Passa på att gå och se den! Det kommer bli en upplevelse och inte bara för att film ÄR bäst på bio utan för att Gene Kellys änka Patricia Ward Kelly kommer att finnas på bion både före och efter visningen.
Stopp! Hörde du vad jag just skrev?
Patricia Ward Kelly på besök i Sverige, i Skara! Du förstår hur stort detta besök är hoppas jag?
På tisdag kväll får vi skarabor (och tillresta) förmånen att lyssna på Mrs Ward Kelly när hon pratar om, och visar bilder från, sin älskade mans liv.

Gene Kelly

Mr Kelly dog så sent som 1996 och hans meriter inom filmens värld är en lång lista. Både som skådespelare och regissör. Stort hjärta för film hade den mannen
Hans sista fru, Patricia Ward, gifte han sig med tolv år efter hans tidigare fru gått bort.
Att Gene Kelly är mest känd för sin roll i Singing in the Rain, från 1952, är det nog fler än jag som håller med om. Och att det är den bästa musikalfilmen på film i historien höll till och med kände filmkritikern Pauline Kael med om.Ungdom

Samma kväll är det handboll! Tisdag 14 februari. Kanske en lite udda kväll att lägga en handbollsmatch på men samtidigt varför inte. Ta med dig nära och kära och se Skara HF U spela mot Tibro.

Ljus på Torg

Allt är inte underbart, fint och vackert. Cancer är det INTE! Cancer vill jag ge en rak höger och en knockout!
På onsdag 15 februari uppmärksammas internationella barncancerdagen med ljuständning på Hötorget i Skara. 300 marschaller kommer tändas på torget: en för varje barn som varje år insjuknar i cancer.
300 barn! Varje år! I Sverige!
Det minsta vi kan göra är att visa vårt stöd genom att från 17.30 gå till torget och sluta upp i gemenskapen. Eller hur?

Vårkänslor

Kärlek hör till våren och våren går i kärlekens tecken. Det är dansvecka i Skara under sportlovet och dans är utan tvekan också kärlek. Se bara på filmen La La Land som är nominerad till många, många Oscars. Och självklart kan du se den på bio under Skaras dansvecka: onsdag kväll.Att se, och uppleva, våren genom ett barns ögon är pur kärlek.
Att leva som barnen gör: i stunden, är en konst vi SKA bemästra upp i vuxen ålder. Så ut och öva! Och var tillsammans! Inte bara på Alla Dag, utan ALLA dagar

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2017-02-11, kl 16:41

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution