/// Viktigt på våren!

Viktigt på våren!

Mars är här och SOLEN med den. Alla gläds - människor, djur, växter och meterologer

Vad är Vår?

Enligt SMHI är det vår när dygnsmedeltemperaturen är stigande och håller sig mellan 0 och +10 grader minst sju dygn i följd (efter 15 februari). Eftersom vi bor i världens bästa land, Sverige, kommer våren vid helt olika tidpunkter beroende på var man bor. Från slutet februari i söder till maj i norr!
Flyttfåglarnas återkomst är väl annars ett säkert vårtecken. Ljudet av första tranan, sången från bofinken och vippandet av sädesärlans stjärt på gräsmattan - alla lika underbart värmande i själen!
Annars behöver minsann inte våren vara varm hela tiden. Nej då! I natt var det minus 4 grader i Skara och då gäller det att vara välförsedd, att ha bunkrat upp med energigivande mat. Vi klarar oss så klart - vi som bor i uppvärmda hus med välfyllda kylskåp! Jag tänker på fåglarna!
Fortsätt att mata!!! Ännu finns inte så mycket småkryp och flygfän och när nollan spräcks nedåt då går det minsann åt energi! Det sägs att en småfågel behöver äta minst sin egen vikt! Det beror lite på energiinnehållet i maten säger di lärde. Matar du med talg får fåglarna energibehovet tillgodosett snabbare än om det bara finns frön att knapra på. Blandat är bäst! Det finns till och med forskning som visar att en liten mes gör av med lika mycket energi (proportionerligt) under en vinterdag som cyklisterna i Tour de France

Birdlife

Apropå fåglar! Du vet väl om att det pågår en omröstning om Svensk Nationalfågel? Gå in på Birdlife och klicka dig vidare till röstningen. Det finns flera olika datum där antalet fåglar att rösta på minskar med tiden. Alla mina favoriter från fågelbordet i Skara är fortfarande kvar!
Självklart ska vi ha en Svensk Nationalfågel! Ta tillfället i akt och rösta på just dina favoriter!

Lagom Svenskt

Ordet lagom är typiskt svenskt och jag önskar att vi vågade vara mer personliga, lite mer bestämda och framför allt mer färgglada! Lite mer som fåglarna! Varför hela tiden ändra på det svenska, ändra på hur vi är, till förmån för annat? Varför släta över och ändra åsikt så fort som någon ifrågasätter?
Nej, bjud in till gemenskap utan att utarma det bästa vi har - att få vara svensk i Sverige!
Så var dig själv, var lite mer färgglad och stå upp för vad du tycker!
Någon som verkligen anammat just detta är Nathea! På facebook har hon (med hjälp av sin mamma) skapat evenemanget "Rocka sockorna i hela Sverige/Rock every sock".
Gå in på sidan och var med och sprid Natheas underbara budskap:
Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Gå ut och var glad!

Våren är en nystart! Fåglarna återvänder, växtligheten grönskar och vi ser ljusare på tillvaron.
Gör en nystart för dig själv också!
Ändra lite av allt det där lagoma till den du faktiskt ÄR och Vill VARA!
Och framför allt: Gå ut och var glad och njut av våren och livet! Förslagsvis i färgglada sockor

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2015-03-05, kl 09:45

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution