/// Bryta ihop och komma igen!

Bryta ihop och komma igen!

När allt går emot dig! När mm och sek är på nån annans sida! När vikten står stilla! När vinst blir förlust! När måttbandet växer! När det bara känns som om det är för mycket! Det är då min vän, det är just då det är dags att bryta ihop en smula och komma igen!

Är jag galen?

Njae, inte helt i alla fall Vad jag menar med att bryta ihop en smula är att man får må dåligt och man får vara arg, ledsen och besviken. Det är fullt tillåtna känslor! Vad som är viktigt är att kunna gå vidare. Att lämna det negativa bakom sig. Att komma igen!

Missat handbollen?

I tidigare blogginlägg har jag skrivit om Skaras helt fantastiska handbollsgäng - Skara HF. Vad jag har missat nu i höst är att påminna er om att serien har startat igen. Och vilken höst vi har haft - så himla spännande matcher, och välbesökta. Vid en av matcherna fick dörrarna till och med stängas för antalet i publiken var max! Härligt! Och vilket tryck det var, och är, i borgen. Purple Corner engagerar många med sin hejjarklack och diverse instrument, och får med sig hela hallen i sitt taktfasta klappande, men ibland så räcker inte ens det...tyvärr. Ibland får man bara se sig själv förbisprungen när mm och sek är på någon annans sida. Då måste man få bryta ihop för att sen komma igen.

Grabbarna

Skara HK finns också i Skara och grabbarna kommer (kanske lite oförtjänt) i skymundan. I år är laget spännande och känns både piggt och alert. Kanske är det fysträningen ihop med Skara HF, under ledning av underbart engagerade Malin Walette, som satt fart på dom
Och där, mina vänner, finns det faktiskt en match kvar att se i år! På fredag klockan 19.00! Varför inte passa på och gå dit och se om jag har rätt i att grabbarna minsann också är att räkna med inför 2015.

Kilo, centimeter och gram-fejder

När man börjat röra på sig och tränar mer än någonsin - varför syns det då inte på vågen och måttbandet? Varför är platåerna så himla tydliga och fasta, när man inget hellre vill än att gå ner i vikt och omfång? Ja, jag önskar att jag hade svaret men det har jag tyvärr inte. Alla pratar om minus och plus och att vi måste göra av med mer än vad vi stoppar i oss. Det är minsann lättare sagt än gjort!
Det är då gymmet finns som en kär vän! Där kan vi få råd (både om kost och träning) och peppning! Vi träffar andra som också kämpar och tillsammans orkar vi mer än vad vi visste innan.
Det låter fånigt när jag läser vad jag själv skriver men ett levande exempel är undertecknad. Ja, jag har platåer och en våg som visar "fel" och ett måttband som allt som oftast lever sitt egna liv. Men jag har också gymmet med inspirerande människor, kunniga instruktörer och en gemenskap utöver det vanliga.
Där är det tillåtet att bryta ihop och det är lättare att komma igen! Där finns det vänner som tror på oss, som vet att vi klarar det vi har som mål, även dom gånger vi själva sviktar och svajar.

Vila och Massage!

Under julledigheten tänker åtminstone jag åka till Vilans badhus. Jag tänker simma, basta och sitta i bubbelpool och inte ägna en enda tanke åt vågen eller måttbandet!
Något som jag aldrig provat tidigare - testa massagestolarna - ska jag göra denna julledigheten!
I den varma, mysiga miljön kommer det kännas lätt att bryta ihop en smula och framförallt lätt att komma igen!

Som sagt var...

...att bryta ihop och komma igen!
Att tillåta sig att känna alla dom där jobbiga känslorna - besvikelse, ilska, självömkan - för att sedan kunna släppa dom och gå vidare - rakryggad och stärkta i att vi är bra, vi är vårt allra bästa jag!
Vare sig vi är aktiva på gymmet, i behov av jullov, jobbar med oss själva eller handbollsspelare (eller lite av varje) är vi värda att få bryta ihop en smula för att sedan komma igen - stärkta!

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-12-08, kl 17:22

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution