/// Nu vet jag!

Nu vet jag!

Ja, jag är helt säker! Och jag är så himla nöjd att det äntligen är dags
Du är väl också glad att det äntligen händer? Att tiden är inne - det är Höst!

Blommor

Nu börjar tiden då vi oroligt tittar på termometern och ut genom fönstret och på sändningar från SMHI. Ska blommorna klara natten eller ska dom täckas, eller till och med bäras in? Det är inget negativt utan en underbar balansgång där jag vet att många, många dagar till kommer blommorna att glädja oss ute, om jag kan tyda vädret. Lite vågspel men snacka om att leva i nuet!

Belysning

Inomhus kan alla smålampor tändas redan på tidig kväll och ljuset blir så där ombonat härligt. Att kura skymning hör hösten till. Också att gå promenader och se alla inne- och utebelysningar skicka positiva signaler om att här bor det någon som njuter. Vår utebelysning har i år utökats med trädbelysning. Ja, inte hängande utan spotlights (som det så fiffigt heter) nerifrån marken och upp mot trädets krona. Aldrig har jag väl längtat så efter att löven ska falla som i år. Varje gren kommer att leva sitt eget liv och ge underbara skuggor under trädet.

Tranor

I år har tranor i mängd valt att mellanlanda ute på gärdet. Spännande att se och, i alla fall bitvis, mysigt att höra. Undrar vad det var som gjorde att just vårt gärde kändes rätt just i år? Ingen hade lagt ut någon mat och inga potatisar odlades det. Apropå mat så är det hög tid att börja investera i fågelmat! Vi köper jordnötter, talgbollar och viltfågelfrö i STORA mängder varje år och belönas med fåglar i massor! Hoppas min rödhake kommer i år igen
Ännu behöver vi inte börja mata för det finns fröställningar och miljarder med mygg som fåglarna kan äta, men det är bra att ha hemma och var förberedd, eller hur?

Västar och vantar

Ett annat tecken på att hösten är här är min reflexväst och mina vantar. Nu har jag välkomnat ner dom i väskan och använder båda flitigt när jag promenerar.

Det fylls på

På gymmet känns det också av att det är mörkare och kallare. Det fylls på, på passen, och många nya, och nygamla, ansikten dyker in genom dörren. Härligt!!!

Mattipset

I tidigare blogginlägg har jag skrivit om fredagsmys och nu är vi där igen! Mattipset har startat med sin fredagsgourmet som gör det busenkelt att få till det rätta myset på fredagarna. Man får skämma bort sig en smula, det är tillåtet! Och får man minsta lilla dåliga samvete att maten inte lagas hemma vid spisen på fredag kväll så är ett ordentligt matslag under helgen att föredra - blir många goda matlådor till veckan.

Lila is back

Sist, men nog så viktigt! Handbollen startar igen! Jippiii!!!
Nu kan vi skrika oss hesa, få hjärtat i halsgropen och klappa händerna fulla med blåsor i SkaraBorgen igen. Kolla in SkaraHF:s hemsida för speltider, men redan nu kan jag tipsa om lördag klockan två
Purple Corner - here we come!

Rätt tid

Tiden är inte ur led utan tiden är helt rätt - välkommen höstdagjämning 2014

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-09-23, kl 15:38

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution