/// Bara Människor

28 februari / 2014

Bara Människor

Roman i Skaramiljö

Boken Bara Människor som är skriven av Anne Liljeroth är en roman som alla Skarabor kan läsa och känna igen sig i. Man kan läsa om gator och om hus som man sedan kan ta en promenad i vår fina stad och titta på. Snacka om att få en dimension till genom att läsa och uppleva på plats.
Boken handlar om Saga som vill göra upp med sitt förflutna. Hon köper ett hyreshus i sin barndomsstad - ett hus som är starkt förknippat med hennes barndom och flera trauman därtill. Hon har en plan att minsann visa alla vem hon är idag och få dom att minnas det som var.
Som det så ofta är i verkligheten så blir det inte riktigt som hon tänkt sig...

Gå vidare

Romanen handlar om upprättelse och vårt behov av att få styra vårt eget öde. Ju längre man kommer i boken blir det tydligare att konsten att glömma, förlåta och gå vidare nog är viktigare (och mer hälsosamt) än att kräva upprättelse.

Bokrea

Bokrean håller på för fullt och det finns alltid böcker att längta efter. Jag hade redan innan köpt Annes bok men hade jag inte gjort det så hade det varit mitt förstaval på rean!
Imorgon lördag (1 mars) har du möjlighet att träffa Anne och få din bok signerad på biblioteket i Skara.

Förlåta

Viktigt i livet är att kunna gå vidare - att kunna förlåta - och det ger boken exempel på. Livet är för kort för att älta även om man kan tycka att livsval och självbilden tillkommit genom andras tyckande och agerande.
Var ditt bästa jag och försök tänka på att göra det du gör för din egen skull, inte för att vara alla andra till lags!
Det är du som är bossen i ditt fantastiska liv

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-02-28, kl 10:26

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution