/// En ny App!

5 januari / 2014

En ny App!

Jag har blivit med app!

Ja, jag har ett par innan i min mobil men denna nya känns som en kär vän man inte sett på länge och som helt plötsligt kommit tillbaka in i ens liv. Runkeeper heter den.
Får tacka min käre man som introducerade den för mig!
Jag startade redan i december med att använda den lite smått men har tänkt att i januari logga alla aktiviteter jag gör.

GPS

Appen är alltså en form av räknare (gps) som du startar igång när du går ut och går, springer, cyklar eller annat motionsmässigt. Den talar sen om för dig vilken väg du tagit, hur länge du varit igång samt vilken hastighet då hållit. Den kan massor mer men det är basen.
Man kan också lägga in aktiviteter manuellt så mina spinningpass, simning och annat som inte går att läsa utav med gps kan jag också logga.
Det blir tydligt att se vad man gör och det triggar, i alla fall mig, att prestera lite bättre och även att se hur snabbt jag kan gå och springa.

Mål

Målet för mig från början var att logga allt jag gör för att få ett kvitto på att jag faktiskt rör på mig. Nästa mål jag satte upp var olika hastigheter på gång och springa. Vidare kommer jag att ha långsiktigt mål som till exempel att gå ett visst antal mil i veckan eller liknande.

Hälsans Skara

Under ledigheten vid jul/nyår printade vi ut kartor från Skaras hemsida med olika slingor runt om i vår stad. Det fanns en karta över Hälsans Skara vilket är en 8 km lång slinga i stan. Skyltarna är tydliga och man kan kliva in på slingan var som helst under vägen. Vad som är än bättre är att den är anpassad så rullstolar och rullatorer kan ta sig runt obehindrat – det är bra! Vi cyklade runt slingan och det fungerade också utmärkt.
Flera slingor kommer jag att återkomma till i senare blogginlägg.

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-01-05, kl 00:00

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution