/// Massage och Vernissage

Massage och Vernissage

Vad har Galleri Skara och Yrsnö gemensamt? Jo, båda ger oss en inblick i nya världar! Och båda får oss att må bra!

Galleri Skara

Stadens butiker och skyltfönster blir under sommaren galleri för diverse olika konstnärer. Utställningen håller på mellan 5 juli och 31 augusti och kräver ingenting utav dig, mer än en promenad i Skara innerstad. Du kan stanna till och kika in i fönstren när du ändå går förbi eller så kan du passa på när du har ett ärende i någon av butikerna.
Om du vill kan du också hämta en broschyr i någon av affärerna i stan, på biblioteket eller på turistbyrån. I foldern finns en karta över vart de olika butikernas skyltfönster finns samt en liten beskrivning av konstnären. Med den i din hand kan du vandra runt och uppleva ett helt galleri, ja ett helt smörgåsbord, av konst!
Affärerna måste inte vara öppna utan kvällspromenaden kan bli en tur utmed skyltfönstren. Eller varför inte varva ner efter ett tidigt gympass med en stilla promenad

Om och om igen

Jag har tittat runt lite grann men absolut inte i alla fönster ännu. Det är härligt att kunna strosa runt och upptäcka nya alster under hela sommaren. Något som också är intressant är att ta med sig olika vänner och gå runt. Olika åldrar, olika bakgrund och olika sinnesstämningar – allt ger nya intryck. Och upplevelsen blir också olika utifrån sällskapets kommentarer Att se konst genom ett barns ögon - då händer det grejer vill jag lova

Salig blandning

En tavla är en tavla! Nej, minsann! Det stämmer inte alls!
Louis Antonio Hinojosa Montellanos tavlor på Salong Saxess vid stortorget är surrealistiska och där stod jag kvar en lång, lång stund och funderade över hur han tänkt när han målade. Det är nattliga varelser som både finns och inte finns i ett universum som är vårt men ändå inte. Måste ses! Och jag kommer gå förbi där flera gånger under sommaren.
Birgitta Andersson på Salong Chic gör mig lycklig och rofylld. Hon låter färgerna styra vad som blir på pappret och tavlorna utstrålar verkligen harmoni!
Hos Ida & Bea finns saker av Hanna Ek och därifrån går man med ett leende på läpparna!
Och det var bara ett smakprov utav drygt 30 olika utställare.

Att våga

Tänk alla dessa konstnärer som vågar lämna ut sig genom sina konstverk! Det är modigt tycker jag. Jag vill också vara modig och lite så var jag en dag på semestern. Jag anmälde mig till en massage kurs! En introduktionskurs till klassisk massage där jag fick information om grepp, olika tekniker samt kunskapen bakom. Jag fick också lära mig en lättare ryggmassage!

Yrsnö

Sara Lönnmyr från Yrsnö var vår utbildare och det gjorde hon med bravur. I början kändes det som om man hade för många armar och ben – ungefär som att dansa balett med snöskor (inte för att jag provat det men kan tänka mig ). Hör och häpna, efter lite vägledning och mycket skratt kändes faktiskt greppen naturliga och sista omgången massage blev riktigt bra. Härligt gjort av Sara som också är modig som utbildar.

Mersmak

Cecilia Hjortfors, som är grundaren till Yrsnö, har fler utbildningar att erbjuda och jag kan med säkerhet säga att det var inte den sista som jag gick! Vad sägs om bambumassage, massage med havssnäckor, stenmassage och indisk huvudmassage? Lockande, eller hur!?!

Det är viktigt att våga och att flytta sig utanför sin trygghetszon – det är det som är att leva

/ Jessica

Skribent: Jessica Bergne
Inlägget skrevs 2014-07-15, kl 20:22

Våra regler för kommentarer

Copyright - 2024. Producerad av: Websolution